Advansor presenterar sina senaste CO2-lösningar på Chillventa

Publicerad: 12 Sep 2022
Under Chillventa-mässan, som går av stapeln den 11-13 oktober i Nürnberg, Tyskland, kommer Advansor kommer att visa upp en CO2-värmepump i industristorlek samt lansera CuBig II, som beskrivs vara ett energioptimerat system för att kyla, frysa och värma.

Advansor fokuserar särskilt på att göra CO2-lösningarna ännu mer energieffektiva, förklarar Kenneth Bank Madsen, teknisk chef på Advansor.

- Vi lägger ner mycket arbete på att ytterligare effektivisera både våra mindre och större enheter, säger Kenneth Madsen. Vi har infört avancerad energibesparingsteknik som Ultra-Low Superheat, COP Hunter, och Liquid Power Cooler, och vi ser energibesparingar på upp till 60 procent. 

I motsats till vad man kan tro så har den ökade effektiviteten inte haft någon negativ effekt på investeringen, enligt Advansor.

- Vi har lyckats behålla vår konkurrenskraft, berättar Kristian Breitenbauch, vd på Advansor. Vi kan leverera högkvalitativa lösningar inom 1–8 veckor och vi ger våra kunder en hållbar lösning med en lägre livstidskostnad.

Under Chillventa kommer alltså Advansor bland annat visa CuBig II som är en komplett klimatlösning för kylning, frysning, luftkonditionering och värme i en och samma enhet. Lösningen beskrivs vara perfekt för större varuhus och industrier med en effekt på upp till 450 kW. CuBig II har flexibiliteten från mindre aggregat med kopparrör och styrkan från större aggregat med högkapacitetskompressorer. CuBig II sägs också ha den senaste tekniken för energioptimering.

Advansor kommer också att presentera en 1,5 MW CO2-värmepump med den senaste tekniken för bästa energieffektivitet. Advansors värmepumpar finns i olika storlekar och uppges passa perfekt för applikationer som bland annat fjärrvärme, produktionsanläggningar, skolor och sjukhusanläggningar

Montern kommer också att innehålla Advansors uppdaterade ValuePack II, MiniBoostern för små applikationer med Wurm- och Carel-regulatorer, den nya Ultra-Low Superheat-modulen och ett nödkylningsaggregat.

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Ny annons Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se