Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Advansor lanserar ett nytt energieffektivt kylaggregat med delad konstruktion

Publicerad: 12 Mar 2021
Advansors ValuePack II levereras som en enda enhet avsedd att delas i tre delar på plats. Risken för att väggar ska behöva rivas vid inflyttning av aggregatet har därmed minimerats. Med sin smala design på endast 800 mm ska den kunna passera genom vanliga dörrar och även rymmas i hissar.

Även om ValuePack II har en nominell effekt på upp till 136 kW, tar kärnmodulen endast upp lika stor golvyta som en europapall. Förutom de ekonomiska fördelarna underlättar det lilla fotavtrycket hanteringen av aggregat med större kapacitet.

Det ursprungliga ValuePack, som utvecklades 2015 beskrivs vara en favorit för Advansors kunder med sin enkla och kompakta design. Aggregatet har uppdateras löpande och erfarenheten från fler än 2 000 sålda ValuePacks sägs ligga bakom förbättringen av produkten. Bland annat använder man nu lågtrycksejektorn, som uppges öka kapaciteten med upp till +30 % med samma kompressorer,.

- Ejektorer ger högre effektivitet, men har hittills endast varit tillgängliga på större aggregat med en mycket högre komplexitet. På ValuePack II har vi lyckats göra ejektorer som har låg kostnad och är enkla att arbeta med, och vi har kombinerat det med permanent magnetmotor och cylinderlossningsteknik, säger Kenneth Bank Madsen, teknisk chef på Advansor.

Marknadens intresse för transkritiska koldioxidsystem har ökat dramatiskt under de senaste åren allteftersom teknikutveckling som ejektorer bidrar till att övervinna driftsbegränsningarna i varma klimat, enligt Kenneth Bank Madsen.

Kompressoraggregatet har testats i över ett år i Advansors eget labb och i ute i fält. Resultaten visar att ejektorns lyft ger ett upp till sju bar högre sug. Detta i kombination med kompressorernas effektivitet och låg dellast ger en energibesparing på ca 15 % i ett varmt klimat.

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Panasonic
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se