Yrkeslärare i kylteknik sökes till Lindholmens tekniska gymnasium
 

Arbetsbeskrivning
Lindholmens tekniska gymnasium är en skola som handlar om teknik i teori och praktik, på höjden och bredden och i alla dess former. På skolan finns idag ca 850 elever och drygt 80 personal, fördelade på tre skolenheter. Skolan ligger vackert belägen på Norra Älvstranden där vi till hösten flyttar in i nya lokaler.

Skolan omfattar fem nationella program; Industritekniska programmet, VVS- och fastighetsprogrammet, El- och energiprogrammet samt Teknikprogrammet. Skolan erbjuder även en utbildning inom Sjöfart samt Yrkesintroduktion. Lindholmens Tekniska Gymnasium är certifierad som Teknikcollege inom ramen för TC Göteborgsregionen. Programmen på Lindholmens tekniska gymnasium utvecklas kontinuerligt och det är en verksamhet med möjlighet till många externa kontakter.

Som medarbetare på Lindholmens tekniska gymnasium drivs du av att skapa goda förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål. Tillsammans tar vi ansvar för och värnar om skolan som helhet. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där elever och medarbetare är delaktiga.

Vi söker lärare som vill vara med att forma morgondagens utbildning och som har förmågan att förena yrkesskicklighet och ämneskunskap med pedagogisk insikt och ett brinnande intresse för elever och deras lärande.

Tjänsten avser undervisning på VVS- och fastighetsprogrammet i kurser kopplade till kylteknik. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för inriktningen kylteknik på programmet.
I tjänsten ingår ett aktivt mentorskap vilket innebär individuell elevhandledning, samtal med elever och vårdnadshavare samt ett nära samarbete i arbetslaget. Som yrkeslärare har du även kontakt med de företag inom branschen där våra elever praktiserar.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är utbildad lärare eller har motsvarande kompetens inom kylteknik med bred erfarenhet inom området. Det är särskilt viktigt med aktuell branschvana.

Du har ett genuint intresse för unga människor och är lyhörd för olika elevers behov. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt och bemötande till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. Du är en lagspelare som arbetar tillsammans med dina kollegor för hela programmets bästa. Ditt sätt att vara utmärks av kreativitet, entusiasm och viljan att vara en inspiration för elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet inför mötet med elever samt god samarbetsförmåga.

Saknar du lärarbehörighet?
Då kan vi erbjuda dig en allmän visstidsanställning och tillsammans med rätt person kan vi även se över möjligheterna att läsa in lärarbehörighet under anställningstiden.

Övrig information
Vänta inte med din ansökan då urval och intervjuer sker löpande.

För dig som är utbildad lärare erbjuder vi en tillsvidareanställning.
För dig som har erfarenheter som matchar tjänsten kan vi erbjuda en allmän visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning om lärarbehörighet läses in.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Förbered gärna denna handling.
Om du har frågor om tjänsten, kontakta rektor Anna Hansson, telefon: 070-738 90 45. 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se