Satsa-pa-varseldrabbade--skapa-snabbspar-for-omstallning--
”Satsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställning”
27 Mar 2020 Ett rätt inriktat omställningspaket kan innebära att många människor som blivit uppsagda kan skola om sig och hitta ett jobb, skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen i en debattartikel på altinget.se
Panasonic-lanserar-DHW-Floor-Standing-Heat-Pump
Panasonic lanserar DHW Floor-Standing Heat Pump
27 Mar 2020 Panasonic Heating & Cooling Solutions lanserar nu DHW Floor-Standing Heat Pump, en ny golvstående värmepump. Den har tre installationsalternativ och en digital kontrollpanel som gör att användaren enkelt ska kunna övervaka den totala energiförbrukningen.
BrainHeart Energy förvärvar Everöds Elbyrå
27 Mar 2020 BrainHeart Energy förvärvar 100% av aktierna i Everöds Elbyrå AB och expanderar därigenom sin verksamhet till södra Sverige. Everöds Elbyrå är sedan 1996 en av de ledande IVT-återförsäljarna i branschen med 55 års erfarenhet av elinstallationer. Idag är företaget verksamt inom värmepumpar, solceller, laddlösningar och elinstallationer. Bolaget ägs och drivs av VD Conny Nilsson Björling.
Nibe förvärvar tyska värmepumpstillverkaren Waterkotte GmbH
27 Mar 2020 Nibe Industrier AB har tecknat ett avtal om förvärv av 100% av aktierna i den tyska värmepumpstillverkaren Waterkotte GmbH, som grundades 1976. Waterkotte beskrivs vara en ledande tillverkare av innovativa, avancerade värmepumpsystem och integrerade hållbara energilösningar för såväl småhus som kommersiella.applikationer.
Energiforbattring-AB-blir-elforetag
Energiförbättring AB blir elföretag
27 Mar 2020 Energiförbättring har tagit steget och fullt ut blivit ett elföretag genom förvärv av montörer med El-behörighet. Energiförbättring har i 29 år arbetat med energifrågor med fokus på värmepumpar och solenergi.
Nordanstig-satsar-for-hallbara-fastigheter
Nordanstig satsar för hållbara fastigheter
27 Mar 2020 Nordanstig kommun och Nordanstig Bostäder AB fortsätter sitt samarbete med Caverion avseende genomförande av energibesparande åtgärder i ett fastighetsbestånd bestående av kommunala samhällslokaler och bostäder. Projektets totala värde uppgår till cirka 150 miljoner kronor under fyra år.
Hembla-satsar-stort-pa-fornybar-energi
Hembla satsar stort på förnybar energi
27 Mar 2020 Enstar har tillsammans med Hembla startat upp två spännande energientreprenader i Flemingsbergs i syfte att förbättra fastigheternas energiprestanda och minska deras miljöpåverkan.
Hans Lidman anställs som teknisk sakkunnig hos Kompressorteknik
27 Mar 2020 Hans Lidman har tillträtt tjänsten som Teknisk sakkunnig hos Kompressorteknik i Norrköping AB.
Arets-pristagare-i-Tesab-utsedda
Årets pristagare i Tesab utsedda
25 Mar 2020 Varje år delar Tesab AB ut priser i olika kategorier till franchisetagare i kedjan och samt årets leverantör. Vinnarna utses av franchiseföretagen som får lägga sin röst i en enkät. Detta år skulle prisutdelningen hållas på vårens franchisemöte där alla företag i kedjan samlas. Mötet ställdes in på grund av coronaviruset, men självklart skulle vinnarna utses ändå.
Johnson-Controls-lanserar-York-YVWH-med-R-1234zeE
Johnson Controls lanserar York YVWH med R-1234ze(E)
25 Mar 2020 Johnson Controls introducerar York YVWH – ett vattenkylt vätskekylaggregat med skruvkompressor, variabel hastighet och köldmedium R-1234ze(E).
Nytt-datum-klart-for-Nordbygg-2020
Nytt datum klart för Nordbygg 2020
23 Mar 2020 Nu är nya datum klara för Nordbygg som flyttas fram tills efter sommaren och kommer att genomföras mellan den 29 september och 2 oktober 2020.
SKVP-uppmarksammar-medlemmar-pa-tva-konsekvenser-av-coronaviruset
SKVP uppmärksammar medlemmar på två konsekvenser av coronaviruset
16 Mar 2020 Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SKVP, uppmärksammar sina medlemmar på två bekymmersamma situationer som påverkar kyl- och värmepumpsbranschen och har uppstått som konsekvenser av coronaviruset.
Nordbygg senareläggs till september 2020
12 Mar 2020 Efter regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster kommer Nordbygg flyttas fram och genomföras i slutet av september 2020 istället för 21-24 april som tidigare var planerat.
Labkyl-etablerar-sig-i-Goteborg
Labkyl etablerar sig i Göteborg
3 Mar 2020 Labkyl öppnar nu tillsammans med CO2-experten Jonas Nordmark en filial i Göteborg. Anledningen till etableringen i Göteborg beskrivs vara att Labkyl och Jonas Nordmark på plats vill möta den stora efterfrågan på klimatneutrala CO2-lösningar som finns i regionen.
Nationell strategi för att öka yrkesutbildningens status efterfrågas
2 Mar 2020 Yrkesutbildningarnas låga sociala status är en stor utmaning för framtidens kompetensförsörjning. Att sänka behörighetskraven till utbildningarna vore ett dråpslag mot branscherna, skriver Per Jonasson, vd SKVP, tillsammans med företrädare för två andra branschorganisationer i en debattartikel i Altinget.
Teknisk Fastighetsservice förvärvar företag i Örnsköldsvik
2 Mar 2020 Teknisk Fastighetsservice, TF-Service, med huvudkontor i Sundsvall förvärvar T Nilssons Plåt AB i Örnsköldsvik med 12 anställda och en omsättning på ca 15 Mkr. T Nilssons Plåt AB bedriver verksamhet inom ventilations- och plåtslageribranschen och har bedrivit verksamhet Örnsköldsvik sedan 1959.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se