Ny-serie-hogtemperatursvarmepumpar-fran-Carrier-
Ny serie högtemperatursvärmepumpar från Carrier
20 Mar 2019 Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE beskrivs som en ny generation högtemperatursvärmepumpar som använder köldmediet HFO R1234ze och tillhandahåller varmt vatten upp till 85°C.
Kyla-for-serverrum-och-teknikrum-
Kyla för serverrum och teknikrum
20 Mar 2019 Mitsubishi Electric lanserar MSY-TP med garanterad drift ned till -25 grader för serverrum och teknikrum. Enligt Mitsubishi Electric ger det kyldrift året runt med hög energieffektivitet oberoende av årstid.
Förändrade förutsättningar för energi- och klimatrådgivningen
19 Mar 2019 Den antagna statsbudgeten för 2019 innebär att planerade satsningar inom energi- och klimatrådgivningen nu måste avbrytas. De direkta konsekvenserna är att beslut inom den så kallade utökade energi- och klimatrådgivningen återkallas och inga nya projekt beviljas, samt att outnyttjade medel från 2018 kommer att återkallas från vissa redan fattade beslut inom den grundläggande energi- och klimatrådgivningen.
Myndighetsexperter-ska-bidra-i-Sveriges-genomforande-av-EUs-reviderade-energieffektiviseringsdirektiv-
Myndighetsexperter ska bidra i Sveriges genomförande av EU:s reviderade energieffektiviseringsdirektiv
19 Mar 2019 Regeringen ger Boverket, Energimarknadsinspektionen, Energimyndigheten och Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac) i uppdrag att bidra i arbetet med Sveriges genomförande av EU:s reviderade energieffektiviseringsdirektiv.
Dags-for-Skol-SM-2019
Dags för Skol-SM 2019
11 Mar 2019 Känner du någon som går på gymnasiet och läser kyl- och värmepumpsteknik eller kanske ert företag har någon praktikant från gymnasiet? Peppa dem då till att vara med i Skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik som hålls i Jönköping den 6-7 maj.
Enrad får två ordrar på totalt 600 Tkr från ABK och Francks Kylindustri
8 Mar 2019 Enrad AB har idag mottagit två ordrar på totalt 600 Tkr från Francks Kylindustri i Stockholm AB och Enrads norska grossist och samarbetspartner, ABK. Ordrarna gäller energilösningar för både värme och kyla.
Mitsubishi-Electric-tillsatter-ny-produktchef
Mitsubishi Electric tillsätter ny produktchef
8 Mar 2019 Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Daniel Ehrnsten som Produktchef för affärsområdet RAC/PAC klimatprodukter och ventilationssegmentet Lossnay.
Stor-varmepumpsprojekt-hos-Lundbergs-driftsatt-och-klart
Stor värmepumpsprojekt hos Lundbergs driftsatt och klart
8 Mar 2019 Lundbergs fastigheter satsar på varvtalsstyrda fastighetsvärmepumpar. Totalt har 22 Thermia Mega installerats i ett fastighetsprojekt med över 200 lägenheter i Södertälje. Lundbergs valde Kylgruppen för uppdraget, där samtliga värmepumpar nu är installerade och anläggningen tagen i drift med rejält minskad energiförbrukning som resultat.
Brf-Sjostaden-1-valjer-lokal-fornybar-energi
Brf Sjöstaden 1 väljer lokal förnybar energi
6 Mar 2019 Samarbetet mellan Brf Sjöstaden 1 och Enstar fortsätter. Nästa steg i samarbetet innebär att energisystemet kompletteras med ytterligare värmepumpseffekt samt borrhål för geoenergi. Med denna komplettering kommer fjärrvärmen att ersättas helt, lika så fjärrkylan för komfortkyla till lokalhyresgäster.
Mitsubishi-Electric-tillsatter-utbildningsansvarig
Mitsubishi Electric tillsätter utbildningsansvarig
6 Mar 2019 Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Viktor Grudeborn som utbildningsansvarig för affärsområdet klimatprodukter.
Kyl- och frysdiskar får energikrav
6 Mar 2019 I slutet av januari tog EU beslut om nya ekodesignkrav för kyl- och frysdiskar i handeln samt för svetsutrustning. Inget av produktområdena har krav sedan tidigare. Kylar och frysar för handeln – det vill säga frys- och kyldiskar i mataffärer, glassboxar eller drickakylen på snabbmatstället, kommer även få en obligatorisk energimärkning.
Smart-hem-med-smart-varmepump
Smart hem med smart värmepump
6 Mar 2019 Blir 2019 året då smarta hem boomar på riktigt? Idag är det är inte bara stora fastighetsbolag som satsar på avancerade, tekniska lösningar, även privata villaägare har sett fördelarna med att styra allt från belysning och värme till kaffebryggaren från en och samma enhet. På Viessmann välkomnar man utvecklingen med smarta hus och tycker att det är en spännande framtid vi går tillmötes.
Orestadskyl-installerar-kyl--och-frysrum-at-Chefs-Culinar
Örestadskyl installerar kyl- och frysrum åt Chefs Culinar
4 Mar 2019 Chefs Culinar är en familjeägd restauranggrossist som är etablerat på flera platser i Europa. Under 2015 öppnande de upp sin första anläggning i Sverige och redan förra året startade arbetet med att bygga en större anläggning.
Nu kan företag söka stöd inom energi, design och beteende
4 Mar 2019 Idag öppnar den tredje utlysningen i forsknings- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag - ett program som utgår från människans roll i energisystemet.
Bravida-Danmark-vaxer--forvarvar-VVS-foretag-i-Rdovre
Bravida Danmark växer – förvärvar VVS-företag i Rødovre
4 Mar 2019 Den första mars blev Cura VVS A/S en del av Bravida Danmarks verksamhet i Köpenhamnsområdet. Förvärvet stärker Bravidas befintliga vs-verksamhet i storstadsregionen. Bolaget har en omsättning på omkring 95 miljoner DKK
Panasonic-och-svenska-Systemair-i-nytt-partnerskap
Panasonic och svenska Systemair i nytt partnerskap
26 Feb 2019 Panasonic och svenska Systemair har ingått ett strategiskt partnerskap för att utveckla integrerade och hållbara lösningar för den kommersiella sektorn och privatmarknaden.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Kylma
  • GRÅ
  • Ny annons
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se