q Kyla & Värme med fokus på kyl-&värmepumpmarknaden
Guntner-lanserar-nya-V-Shape-Compact
Güntner lanserar nya V-Shape Compact
16 Aug 2017 Enheterna i det nyutvecklade V-SHAPE Compact-sortimentet finns tillgängliga som vätskekylare, kondensor eller gaskylare och uppges erbjuda högsta prestanda i små utrymmen även vid torra applikationer. Med tillval av HydroPad befuktningsmatta för adiabatisk förkylning sägs kylanläggningar kunna drivas mer effektivt och spara pengar - utan vattenrening, utan intensivt underhåll och utan befuktning av värmeväxlarenheten.
FG Nordic
Annons
Panasonic-lanserar-nytt-multi-system-med-R32
Panasonic lanserar nytt multi-system med R32
7 Aug 2017 Panasonics nya, Free Multi-system med köldmediet R32 beskrivs vara en ny effektiv lösning som kan hantera upp till fem inomhusenheter samtidigt och ska vara flexibel för både användare och installatörer.
Bravida-star-for-installationerna-nar-Katedralsskolan-i-Uppsala-totalrenoveras
Bravida står för installationerna när Katedralsskolan i Uppsala totalrenoveras
7 Aug 2017 Katedralsskolan i Uppsala ska byggas om och byggas till. Bravida har fått i uppdrag av Arcona att utföra samtliga installationer i projektet.
Ny möjlighet för dig som ska nyanställa - Yrkesintroduktionsanställning
29 Jun 2017 I och med det nya kollektivavtalet mellan Installatörsföretagen och Byggnads som slöts i mitten av maj så erbjuds nu en ny anställningsmöjlighet som heter Yrkesintroduktionsanställning.
Auktorisation
Annons
Installatorsforetagen-koper-VVS-skola
Installatörsföretagen köper VVS-skola
29 Jun 2017 Onsdagen den 28 juni blev Installatörsföretagens förvärv av Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, Refis, klart. Branschen är i stort behov av utbildad arbetskraft och köpet är en viktig del i Installatörsföretagens arbete för en hållbar kompetensförsörjning.
Geoenergi-till-Vasakronan-i-Malmo
Geoenergi till Vasakronan i Malmö
29 Jun 2017 I Malmö, kvarteret Priorn 5 som ligger granne med Pildammsparken, Malmö Konsthall och Triangelns köpcentrum, utvecklar Vasakronan en helt ny kontorsfastighet på cirka 16.000 m2. Malmberg har fått förtroendet att utföra komplett geoenergianläggning för produktion av värme och kyla. Även den befintliga fastigheten Priorn 2 som ligger intill ska försörjas med geoenergi från den nya geocentralen via en värme-och kylkulvert.
Fungerar-den-obligatoriska-ventilationskontrollen-i-praktiken-
Fungerar den obligatoriska ventilationskontrollen i praktiken?
29 Jun 2017 Den obligatoriska ventilationskontrollen, OVK:n, infördes 1991 med syfte att förbättra inomhusklimatet i byggnader. Kontrollen omfattar de flesta typer av lokaler och flerbostadshus, och görs både innan lokalen tas i bruk och därefter var tredje eller sjätte år beroende på ventilationssystem. Sedan 2006 ingår det även i den återkommande besiktningen att undersöka vilka åtgärder som kan göras för att förbättra energihushållningen i ventilationssystemet utan att försämra inomhusklimatet.
Bravida-gor-hallbara-installationer-for-30-miljoner-i-Norra-Tyreso
Bravida gör hållbara installationer för 30 miljoner i Norra Tyresö
29 Jun 2017 Bravida får återigen JM Entreprenads förtroende att installera lösningar för el, vs och ventilation i miljöbyggnadsklassade projekt när Småa AB och Riksbyggen bygger nytt i Tyresö.
Ny-utbildningskoordinator-pa-IUC
Ny utbildningskoordinator på IUC
29 Jun 2017 Helén Skagerlind är ny utbildningskoordinator för kyl- och värmepumputbildningarna hos Installatörernas Utbildningscentrum (IUC) i Katrineholm efter Ann-Britt Bäck- Rasmussen som går i pension.
Bitzer-utokar-verktyget-Best-service-tool-
Bitzer utökar verktyget Best service tool
28 Jun 2017 Bitzer presenterar den senaste uppdateringen av sin programvara Electronics Service Tools (Best software). Med hjälp av Best software kan kyl- och serviceteknikerna snabbt och enkelt sköta alla Bitzer IQ produkter från datorn.
Mitsubishi-Electric-tillsatter-ny-forsaljningschef
Mitsubishi Electric tillsätter ny försäljningschef
19 Jun 2017 Anders Nyhed har anställts som ny försäljningschef för LES (Living Environmental Systems) Mitsubishi Electric i Sverige.
Assemblin-installerar-nar-Vasteras-far-nytt-badhus
Assemblin installerar när Västerås får nytt badhus
19 Jun 2017 Västerås får ett nytt badhus vid Mälarens strand, Nya Lögarängsbadet. Assemblin har fått i uppdrag att utföra samtliga VS- och elinstallationer i fastigheten, som ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.
Nibe-Energy-Systems-skriver-under-deklaration-for-visionen-100-procent-fossilfri-varme--och-kylsektor-2050
Nibe Energy Systems skriver under deklaration för visionen ”100 procent fossilfri värme- och kylsektor 2050”
8 Jun 2017 DecarbHeat är ett europeiskt branschinitiativ för att nå visionen om en 100 procent fossilfri värme- och kylsektor år 2050. Nibe Energy Systems, en av initiativtagarna till DecarbHeat, har undertecknat den nyinstiftade branschdeklarationen vid DecarbHeat Ceremony i Bryssel. Nibe Energy Systems engagemang i initiativet kommer även att presenteras på Almedalen 2017.
Riksbyggen-far-driftsansvar-for-Sveriges-storsta-bergvarmeanlaggning
Riksbyggen får driftsansvar för Sveriges största bergvärmeanläggning
8 Jun 2017 Den 8 juni invigdes Panncentralen Frölundaborg i Göteborg Sveriges hittills största bergvärmeanläggning för bostäder. Riksbyggen har tecknat avtal med Panncentralen Frölundaborg om fullt driftsansvar för den nya anläggningen som ska förse cirka 2 000 bostäder med värme.
Assemblin-har-fatt-installationsuppdrag-vid-Karolinska-Universitetssjukhuset-Huddinge
Assemblin har fått installationsuppdrag vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge
8 Jun 2017 – Det känns mycket roligt att vi fått förtroendet att ansvara för installationer i ytterligare ett stort sjukhusprojekt, säger Joakim Wall, regionchef för Assemblin Ventilation i Stockholm.
Panasonics-varmepump-far-designpris
Panasonics värmepump får designpris
8 Jun 2017 Värmepumpsserien Etherea från Panasonic prisas av iF Design Award. Priset uppges ha tilldelats Panasonic för den slanka designen samtidigt som de har lyckats hålla en bra funktion och låg miljöpåverkan. Det är andra gången som Etherea-serien får utmärkelsen.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Frigonatural
  • Fastighetsmässan
  • Heta Utbildningar
  • GRÅ
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se