Ny-Forsaljningschef-till-Daikin-Sweden
Ny Försäljningschef till Daikin Sweden
16 Mar 2018 Den 1:a mars 2018 tillträdde Anders Ax som ny Försäljningschef på Daikin Sweden. Han tar över efter Mette Engström.
Umea-Energi-till-final-i-energitavling-i-Vasa
Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
16 Mar 2018 Umeå Energi har med en affärsmodell, som utvecklats inom ramen för EU-projektet Ruggedised, gått till final i Energy & Innovation Awards – en tävling i Vasa där vinnaren utses den 20 mars.
SKVP-uppmnanar-regeringen-att-jobbar-for-rimlig-primarenergifaktor
SKVP uppmnanar regeringen att jobbar för rimlig primärenergifaktor
16 Mar 2018 Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) skickade den 14 mars ett brev till Miljö- och energidepartementet samt Sveriges ständiga representation i Bryssel. Brevet har undertecknats av SKVP, NIBE, Enertech och Qvantum. I brevet uppmanas de svenska representanterna att stå bakom kommissionens förslag på primärenergifaktor för el på 2,0 i Energieffektiviseringsdirektivet.
Instalco avyttrar Expertkyl
8 Mar 2018 Instalco har beslutat att avyttra bolaget Expertkyl i affärsområde Väst, meddelar man i ett pressmeddelande. Expertkyl har varit en del av Instalco sedan 2014 och omsatte cirka 100 miljoner kronor under 2017
Auktorisation
Annons
Kyl-o-Maskin-i-Visby-ansluter-till-Tesab
Kyl & Maskin i Visby ansluter till Tesab
28 Feb 2018 Gotland har fram tills nu varit en av de sista vita fläckarna på Tesabs Sverigekarta. Nu fylls luckan av Kyl & Maskin AB i Visby som därmed blir Tesab-kedjans 23:e franchisetagare.
Embraco-utokar-sitt-produktsortiment-med-scrollkompressorer
Embraco utökar sitt produktsortiment med scrollkompressorer
28 Feb 2018 Under de senaste åren har marknaden alltmer efterfrågat kompressorer med effekter över 2 kW, vilket har lett till att Embraco beslutat utvidga sortimentet med kompressorer baserade på scrollteknologin.
Rittal-utokar-serien-Blue-e-med-ytterligare-en-enhet
Rittal utökar serien Blue e+ med ytterligare en enhet
28 Feb 2018 Efter framgångarna med de energieffektiva kylaggregaten Rittal Blue e+ lanserar Rittal nu ytterligare en enhet i serien. Tidigare produktomfång från 2 till 6 kW kyleffekt utökas med en storlek på 1,6 kW.
Nibe-samarbetar-med-Ingemar-Stenmark-och-Malin-Wollin-i-ny-webbserie
Nibe samarbetar med Ingemar Stenmark och Malin Wollin i ny webbserie
27 Feb 2018 Nibe Energy Systems lanserar nu ett samarbete med skidlegenden Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin. Syftet är att sprida uppmärksamhet om vikten av att förnya sitt värmesystem i tid, för ett perfekt inomhusklimat med minimal påverkan på miljön och energiräkningen.
WSP-rekryterar-erfaren-chef-inom-geoteknik
WSP rekryterar erfaren chef inom geoteknik
15 Feb 2018 WSP stärker sin geotekniska verksamhet och rekryterar Gunilla Egnelöv som avdelningschef för geoteknik i Stockholm. Geotekniska frågeställningar har en avgörande roll i samhällsbyggandet och WSP satsar på att expandera inom området.
Kvalitetssakring-av-varmepumpar-
Kvalitetssäkring av värmepumpar
14 Feb 2018 Svenska Kyl & Värmepumpföreningen arrangerar tillsammans med SIS och RISE ett förmiddagsseminarium om hur vi bäst säkerställer kvalitet och regelefterlevnad i värmepumpsbranschen.
ebm-papst-investerar-drygt-400-miljoner-kronor-i-nytt-utvecklingscenter
ebm-papst investerar drygt 400 miljoner kronor i nytt utvecklingscenter
13 Feb 2018 Det är i direkt anslutning till ebm-papst huvudkontor i tyska Mulfingen som det nya centret, med en yta på totalt cirka 18 500 kvadratmeter, ska byggas. Byggnaden fördubblar den yta som idag finns för de cirka 500 personer hos ebm-papst som arbetar med forskning och utveckling. Den starka utvecklingen för ebm-papst under de senaste åren har lett till ett kraftigt ökat behov av större ytor och ytterligare laboratoriekapacitet. För koncernens olika avdelningar och divisioner kommer det nya utvecklingscentret att förbättra möjligheterna till ett nära samarbete mot en gemensam vision att utveckla nya och teknikledande produkter och lösningar.
Tesab-och-Edekyl-gar-skilda-vagar
Tesab och Edekyl går skilda vägar
12 Feb 2018 Tesab och Edekyl går skilda vägar, meddelar Tesab på sin hemsida. Edekyl & Värme gick med i Tesab 2007. Vid den tidpunkten gick båda bolagen in i en helt ny utvecklingsfas. Edekyl & Värme fanns då endast i Örebro och Tesab gjorde om hela sin affärsmodell för att tillgodose Tesab -kedjans behov på ett bättre sätt.
Energimyndigheten-satsar-pa-humanistisk-och-samhallsvetenskaplig-grundforskning-inom-energiomradet
Energimyndigheten satsar på humanistisk och samhällsvetenskaplig grundforskning inom energiområdet
6 Feb 2018 I år utökar Energimyndigheten sin utlysning inom Energiriktad grundforskning till att också särskilt välkomna humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Satsningen, som omfattar totalt 125 miljoner kronor, är ett led i Energimyndighetens arbete att bredda forskningen inom energiområdet. För att nå de energi- och klimatpolitiska målen och bygga hållbara energisystem behövs det nya vetenskapliga perspektiv och fler forskare, verksamma inom samhällsvetenskap och humaniora, som forskar på energirelaterade utmaningar.
SKVP-vill-se-undantag-for-varmepumpar---annars-nas-inte-miljomalen
SKVP vill se undantag för värmepumpar - annars nås inte miljömålen
2 Feb 2018 Svenska Kyl & Värmepumpföreningen har i brev till Naturvårdsverket begärt att svenska staten till Europeiska Unionen ska verka för lättnader i F-gasförordningen för värmepumpar. Skälet är den utsatta situation som värmepumpsbranschen hamnat i på grund av den pågående nedfasningen i användandet av syntetiska köldmedier.
Inbrott-pa-byggarbetsplatser-har-okat-med-56--pa-fyra-ar
Inbrott på byggarbetsplatser har ökat med 56 % på fyra år
25 Jan 2018 Statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att inbrott på byggarbetsplatser i Sverige ökat med 56 % sedan 2013. Antalen anmälda inbrott på byggarbetsplatser under 2017 uppgick till 5 444 st.
Nibe-F2040-och-Nibe-Split-kompletteras-av-nya-och-mindre-modeller
Nibe F2040 och Nibe Split kompletteras av nya och mindre modeller
25 Jan 2018 De två nya värmepumparna beskrivs erbjuda lika hög kvalitet och samma produktfördelar som de större modellerna. Nya Nibe F2040-6 och AMS 10-6 ska tillgodose behov hos mindre nybyggen och välisolerade fastigheter. Genom denna tillökning utökar Nibe sitt sortiment av inverterstyrda luft/vattenvärmepumpar och täcker in ett ännu bredare marknadsbehov.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
MCE AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • GRÅ
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se