Konsumenter i både Sverige och Finland anser att det borde satsas mer på förnybara energiformer
15 Jan 2020 Enligt en undersökning som Rototec låtit genomföra förespråkar konsumenterna i både Finland och Sverige satsningar på förnybara energiformer. Mer än hälften av svarspersonerna upplevde sol- och vindkraft samt bergvärme som de viktigaste energiformerna, på vilka det borde satsas mer i fortsättningen. 68 procent av svarspersonerna upplevde bergvärme som ett intressant energialternativ.
Panasonic-forbattrar-effektiviteten-i-popular-luftvatten-serie
Panasonic förbättrar effektiviteten i populär luft/vatten-serie
15 Jan 2020 Aquarea High Performance J Generation Bi-Bloc är Panasonics nya värme- och kyllösning för hem. Pumpen har fått den högsta energimärkningen, A +++, och beskrivs som lämplig både som ersättningspump för renoveringsobjekt och till lågenergihus.
SENSgruppen får förtroendet att utföra en energilösning med komplicerad borrning i centrala Stockholm
15 Jan 2020 SENS har av BRF Jordgubben, som omfattar en totalyta på 1913m2, fördelat på 23 lägenheter, fått uppdraget att utföra en energianläggning. Energianläggningen består av en ny bergvärmeanläggning på 60kW, till vilken skall borras totalt ca 1000 meter borrhål.
Insu får starta totalt sju stycken yrkeshögskoleutbildningar hösten 2020
14 Jan 2020 Den 8 januari kom det positiva beskedet från Myndigheten för yrkeshögskola. Insu får starta totalt sju stycken yrkeshögskoleutbildningar hösten 2020. Sex av utbildningarna är på distans.
Bravida-forvarvar-Rorteamet-Sjalevad
Bravida förvärvar Rörteamet Själevad
14 Jan 2020 Bravida förvärvar Rörteamet Själevad och stärker därmed sin position inom vs i Örnsköldsvik med omnejd. Rörteamet Själevad AB grundades 1990. Företaget har med åren utvecklats till en ledande aktör inom vs i Örnsköldsvikstrakten och har idag 18 medarbetare.
CTC-har-blivit-officiell-partner-till-Svenska-Fotbollforbundet
CTC har blivit officiell partner till Svenska Fotbollförbundet
14 Jan 2020 – Det känns fantastiskt bra. Fotboll är Sveriges i särklass största sport och våra landslag inspirerar verkligen till stordåd, säger Mats Lindgren, CTC:s marknads- och försäljningsdirektör.
Coromatic-far-i-uppdrag-att-effektivisera-Wexnets-aldsta-datacenter-
Coromatic får i uppdrag att effektivisera Wexnets äldsta datacenter
14 Jan 2020 Coromatic har efter en upphandling tecknat ett avtal med stadsnätsoperatören Wexnet, en del av Växjö Energi som driver och bygger ut stadsnätet i kommunerna Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo. Inom ramen för avtalet ska Coromatic modernisera Wexnets äldsta datacenter i syfte att förbättra energieffektiviteten.
Instalco köper anrikt företag i Borås
19 Dec 2019 Instalco förstärker sin VS-verksamhet genom förvärv av AB Borås Rörinstallationer. Bolaget grundades 1933 och omsättningen uppgår till cirka 75 miljoner.
Beijer Refs försäljning växer trots fallande köldmediepriser
19 Dec 2019 Beijer Ref har rapporterat en försäljningsökning på 9,6% under tredje kvartalet trots lägre priser på köldmedier
Mer forskning och innovation - för klimatets skull
19 Dec 2019 Alla delar av samhället kommer att beröras av den energiomställning som behövs för att möta klimatutmaningen. Ny kunskap, kompetens och nya lösningar behövs på många områden, och lösningarna måste slå igenom snabbare än i dag. Därför vill Energimyndigheten satsa mer på forskning och innovation.
IVT-Varmepumpar-skriver-nya-aterforsaljaravtal
IVT Värmepumpar skriver nya återförsäljaravtal
19 Dec 2019 Med start i oktober 2019, och för första gången sedan 2011, skriver IVT Värmepumpar nu nya avtal med samtliga IVT-center och IVT återförsäljare i Sverige. Totalt handlar det om några hundra företag som aktivt väljer att knyta sig ännu närmare IVT som leverantör av exklusiva värmepumpar.
Vattenfall ny majoritetsägare i BrainHeart Energy
19 Dec 2019 - Det känns mycket kul och spännande att Vattenfall stärker sin position i bolaget. Vi ser fram emot att tillsammans med Vattenfall och övriga aktieägare fortsätta resan mot vårt mål om att driva stark tillväxt genom förvärv och organisk tillväxt, säger Christer Holmén Ordförande BrainHeart Energy Sweden.
Panasonic Heating & Cooling tecknar samarbetsavtal med SHL-klubbar
19 Dec 2019 Panasonic Heating & Cooling tecknar samarbetsavtal med SHL-klubbar
Labkyl-bygger-husets-hjarta-for-varme-och-kyla
Labkyl bygger husets hjärta för värme och kyla
19 Dec 2019 När Vasakronan genomför en om- och tillbyggnad av Kv. Nöten 5 vid Solna Strand har Labkyl fått i uppdrag av sin beställare Zengun att installera DLE-värmepumpar.
Ny-vd-pa-Climat80-Entreprenad
Ny vd på Climat80 Entreprenad
19 Dec 2019 Climat80 Entreprenad AB har fått ny vd som tillträdde den 1 december 2019. Per Johansson har sedan 1998 haft ledande befattningar på ABB, Schneider Electrics och Alfa Laval.
Ahlsell förvärvar Arbetsklädshuset AB
19 Dec 2019 Ahlsell har tecknat avtal om att förvärva Arbetsklädshuset AB, i dagligt tal AKH, en svensk distributör av arbetskläder och personligt skydd. Företaget har 20 anställda och omsätter cirka 70 MSEK årligen.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se