Starkt-ar-for-varmepumpar--trots-borrstopp-i-Stockholm
Starkt år för värmepumpar – trots borrstopp i Stockholm
17 Jan 2018 2017 var ett år när försäljningen av värmepumpar ökade jämfört med 2016 enligt statistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP). Totalt ökade försäljningen med 7%. Efter en konstant ökning under årets första tre kvartal mattades dock försäljningen av under sista kvartalet och landade på samma nivå som motsvarande kvartal 2016. Detta som en direkt konsekvens av det plötsligt införda borrstoppet i Stockholms stad.
Certifierade-projektledare-ska-bana-vag-for-okat-helhetsansvar
Certifierade projektledare ska bana väg för ökat helhetsansvar
17 Jan 2018 Den 17 januari lanserades Installationsbranschens Certifierade Projektledare ICPL. Bakom certifieringen står Installatörsföretagen i samarbete med SBUF, Incert och Svenskt Projektforum. Målet är att skapa projektledare från installationsbranschen som tar helhetsansvar för byggprocessen. Ett önskemål som uttryckts hos beställare, arbetsgivare och projektledare.
Caverion-och-AstraZeneca-tecknar-avtal-om-Managed-Services-for-tva-anlaggningar-i-Sverige
Caverion och AstraZeneca tecknar avtal om Managed Services för två anläggningar i Sverige
17 Jan 2018 Caverion och bioläkemedelsföretaget AstraZeneca har tecknat avtal om Managed Services för AstraZenecas anläggningar i Göteborg och Södertälje. Teknikområden som ingår är värme och sanitet, kyla, el, säkerhet och skydd samt automation
Kristianstadsbyggen-byter-ut-gas-och-olja-mot-geoenergi
Kristianstadsbyggen byter ut gas och olja mot geoenergi
16 Jan 2018 Kristianstadsbyggen genomför just nu två projekt som syftar till att ersätta befintlig uppvärmning av fastigheter, där olje- respektive gaspannor använts, med det miljövänligare alternativet geoenergi.
Auktorisation
Annons
Coromatic-bygger-klimatsmart-datacenter-for-Goteborg-Energi-
Coromatic bygger klimatsmart datacenter för Göteborg Energi
16 Jan 2018 Coromatic ska bygga och leverera ett nyckelfärdigt datacenter till Göteborg Energis dotterbolag GothNet. Detta står klart efter att Coromatic vunnit en upphandling. Bakgrunden till affären är att efterfrågan på fysiska lokaler för placering av servrar och annan utrustning ökar kraftigt i Göteborg. Datacentret kommer att ligga på Hisingen i Göteborg och ska vara i drift till sommaren 2018
IUC-startar-branschskola-for-kylmontorer
IUC startar branschskola för kylmontörer
16 Jan 2018 Den 12 januari lämnade Skolverket besked om vilka som får delta i myndighetens nya försöksverksamhet med branschskolor – och Installatörernas Utbildningscentrum (IUC) blev en av skolorna som fick sin ansökan beviljad.
Nu-borjar-arbetet-med-nya-AMA-Funktion
Nu börjar arbetet med nya AMA Funktion
15 Jan 2018 Nu inleder Svensk Byggtjänst arbetet med att utveckla en helt ny del i referensverket AMA. Den blir inriktad på funktionskrav för upphandling av totalentreprenader.
Branschorganisationerna-vill-se-ett-stopp-for-borrstoppet
Branschorganisationerna vill se ett stopp för borrstoppet
21 Dec 2017 De som sedan i juli har ansökt om att få anlägga energibrunn på Stockholm stads mark möts av kalla handen. Kommunens exploateringskontor har låtit meddela att de inte tillåter nya borrhål i stadens mark. Nu arbetar de tre branschorganisationerna Avanti, Geotec och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) tillsammans för att få staden att ändra sin inställning.
Varmepumpssystem-till-Morarps-skola
Värmepumpssystem till Mörarps skola
21 Dec 2017 Skånska Energilösningar AB har tilldelats kontraktet att på totalentreprenad installera ett egendesignat värmepumpssystem till Mörarps skola i Helsingborgs kommun.
Caverion-installerar-el-vs-ventilation-samt-kyla-i-tva-forskolor-i-Boras
Caverion installerar el, vs, ventilation samt kyla i två förskolor i Borås
21 Dec 2017 Arbetet, som är en totalentreprenad, pågår från december 2017 till april 2019 med produktionsstart i mars 2017. Värdet är 17 MSEK, slutkund är Borås Stad och beställare Tage & Söner i Varberg AB.
Schneider-Electric-levererar-IoT-plattform-till-nytt-forskningsprojekt
Schneider Electric levererar IoT-plattform till nytt forskningsprojekt
21 Dec 2017 Schneider Electric ska leverera sin IoT-plattform EcoStruxure Buildings Operation till KTH-projektet Live-In Lab - en testbädd med ett antal lägenheter som verkar som ett laboratorium för aktuella och framtida forskningsprojekt. Labbet är inhyst i ett nytt studentboende för cirka 300 studenter på KTH Campus, som har byggts och ägs av Einar Mattsson-koncernen. Syftet med projektet är att öka innovationstakten inom bygg- och fastighetssektorerna där plattformen kommer att agera som IoT-hub för lägenheterna och andra fastigheter som kommer att knytas till projektet.
Hardare-tag-mot-otillaten-forsaljning-av-luft-luftvarmepumpar
Hårdare tag mot otillåten försäljning av luft-luftvärmepumpar
18 Dec 2017 Att sälja luft-luftvärmepumpar utan installation kommer bli kännbart om det inte finns bevis för att installationen görs av ett certifierat företag och av en certifierad person. Kemikalieinspektionen har nyligen skickat ett informationsbrev till ca 100 företag som säljer produkter som innehåller fluorerade växthusgaser (f-gaser), exempelvis byggvaruhus och internetbaserade företag.
Tva-ICA-Supermarket-i-Roslagen-satsar-pa-CO2-kyla
Två ICA Supermarket i Roslagen satsar på CO2-kyla
15 Dec 2017 Industri & Laboratoriekyl arbetar just nu med två pågående installationer av CO2-kyla på ICA Supermarket Rimbo och ICA Supermarket Norrköp i Norrtälje.
Invigning-av-nya-lokaler-for-Mitsubishi-Electric-Lund
Invigning av nya lokaler för Mitsubishi Electric Lund
15 Dec 2017 Den 7 december invigdes det nya Mitsubishi Electric kontoret i Lund. Inför en stor samling av kunder klipptes bandet i det nya showroomet innehållande produkter från Factory Automation och Living Enviromental Systems.
IVT-Fastighetsavdelning-forstarker-i-region-syd-och-vast
IVT Fastighetsavdelning förstärker i region syd och väst
15 Dec 2017 IVT stärker upp sin fastighetsavdelning i västra och södra Sverige med två försäljningsingenjörer. Tillsammans med innesäljare och supportavdelning arbetar därmed tio personer på IVT inom fastighetsområdet.
Caverion-och-OKQ8-Scandinavia-tecknar-stort-serviceavtal
Caverion och OKQ8 Scandinavia tecknar stort serviceavtal
14 Dec 2017 Caverion och OKQ8 Scandinavia tecknar serviceavtal för över 450 anläggningar Avtalet är ett funktionsavtal vilket innebär att Caverion ansvarar för funktionen för alla tekniska system på mer än 450 anläggningar i hela landet. Värdet kommer inte offentliggöras enligt parterna.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
MCE AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Co2 Academy
  • Kylma
  • Heta Utbildningar
  • GRÅ
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se