Gea-saljer-kompressortillverkaren-Bock-
Gea säljer kompressortillverkaren Bock
23 Sep 2020 Som en del i arbetet med att fokusera på sina strategiska kärnmarknader, livsmedels- och läkemedelsindustrier, säljer Gea nu kompressortillverkaren Bock till Nord Holding. Bock har varit en del av Geas Refrigeration Technologies Group.
Instalco-forvarvar-MR-Ror
Instalco förvärvar MR Rör
15 Sep 2020 Instalco växer ytterligare inom VS-området i Stockholm genom förvärv av MR Rör i Storstockholm AB. Bolagets huvudfokus är att arbeta med kommuner och kommunala bostadsbolag genom ramavtal. MR Rör utför entreprenader och service inom värme, vatten, kyla och sanitet. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 35 miljoner.
Assemblin-Ventilation-forvarvar-Luftkompaniet
Assemblin Ventilation förvärvar Luftkompaniet
15 Sep 2020 Assemblin förvärvar ventilationsbolaget Luftkompaniet Sjöblom AB med en årsomsättning på cirka 80 MSEK per år och drygt 15 anställda. Luftkompaniet har verksamhet främst i Stockholmsregionen.
Ahlsell-lanserar-konceptet-Halsa-o-Sakerhet
Ahlsell lanserar konceptet Hälsa & Säkerhet
14 Sep 2020 I höst lanserar Ahlsell konceptet Hälsa & Säkerhet, ett helhetsgrepp kring de risker som påverkar deras kunders fysiska arbetsmiljö. Satsningen beskrivs gå i linje med Arbetsmiljöverkets nollvision att ingen ska bli sjuk, skadad eller i värsta fall inte komma hem från jobbet.
Overskottsvarmen-fran-ICA-Nara-butiken-varmer-hela-fastigheten
Överskottsvärmen från ICA Nära-butiken värmer hela fastigheten
14 Sep 2020 Nu har ICA Nära-butiken förvandlats till en modern, miljövänlig och energisnål livsmedelsbutik. Det som återstår är att koppla upp kylsystemets effektiva värmeåtervinning. Utöver ICA Nära-butiken kommer värmeåtervinningen också gå till att värma upp fastighetens övriga butiker samt åtta lägenheter. Ägaren av fastigheten står för kylsystemets värmeåtervinning.
Digitala-Svenska-Kyl-o-Varmepumpdagen-2020
Digitala Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2020
14 Sep 2020 Svenska Kyl & Värmepumpdagen flyttar ut från Kistamässan och in på nätet. I år blir nämligen arrangemanget i digital form, via eventets hemsida kvpdagen.se, vilket öppnar för att ännu fler kan ta del av det.
Luftkonditionering, solceller och gröna tak i framtidens bostäder
7 Sep 2020 De senaste årens varma somrar kan komma att ställa nya krav på hur framtidens bostäder utformas. Hela nio av tio svenskar tror att klimatförändringar kommer att förändra framtidens hem. Men hur skulle det egentligen påverka våra bostäder? Som en följd av möjlig framtida vattenbrist tror varannan person att antalet bostäder som klarar av att effektivisera de boendes vattenförbrukning kommer att öka. Dessutom tror en majoritet att ett varmare klimat skulle resultera i att det blir allt vanligare att det byggs bostäder med solceller och luftkonditionering. Det visar Skanskas senaste rapport Bopanelen 2030.
Mitsubishi-Electrics-nya-Ninja
Mitsubishi Electrics nya Ninja
7 Sep 2020 ”Stor värme i liten förpackning”. Ja, så beskriver Daniel Ehrnsten, produktchef på Mitsubishi Electric företagets stora nyhet Ninja. Inspirationen till produktnamnet kommer från ninjorna i Japan som tyst och smidigt genomförde sina uppdrag utan att dra till sig uppmärksamhet, precis som den nya luft-luftvärmepumpen uppges göra.
Panasonics-nanoe-X-teknik-ar-nu-tillganglig-for-annu-fler-enheter
Panasonics nanoe X-teknik är nu tillgänglig för ännu fler enheter
7 Sep 2020 Panasonic Heating & Cooling Solutions lanserar nu nanoe X-tekniken för fler inomhusenheter - både för bostäder och kommersiella byggnader.
Assemblin-antar-en-ny-klimatagenda
Assemblin antar en ny klimatagenda
7 Sep 2020 I slutet av 2019 antog Assemblins styrelse en ny klimatstrategi som innebär att Assemblin ska vara i takt med den pågående omställningen till ett klimatneutralt samhälle. För att konkretisera hur det ska gå till har nu klimatstrategin kompletterats med en klimatagenda, som innehåller mål och en plan för en successiv övergång till en koldioxidneutral verksamhet.
Tony-Berggren-ar-den-senaste-forstarkningen-till-Viessmann-Sverige
Tony Berggren är den senaste förstärkningen till Viessmann Sverige
4 Sep 2020 Viessmann Sverige förstärker organisationen med Tony Berggren, som kommer att anta rollen som Regionchef Västra Sverige och affärsutvecklare.
Alder II AB förvärvar Samon AB
4 Sep 2020 Alder, en nordisk investeringsfond baserad i Stockholm, har förvärvat Samon. Samon tillverkar lösningar för gasdetektering som säljs över hela världen. Med Alder som majoritetsägare planerar Samon att påskynda sin redan snabbt växande internationella expansionsstrategi.
Bravida-satsar-pa-energiradgivning-och-forvarvar-Energibygg-AS-i-Norge
Bravida satsar på energirådgivning och förvärvar Energibygg AS i Norge
2 Sep 2020 Bravida köper 100 procent av aktierna i Energibygg AS och kommer nu att kunna erbjuda spetskompetens inom energirådgivning till nya och befintliga kunder.
Sens-gruppen har tilldelats ett projekt av Catena i Linköping
2 Sep 2020 Sens har fått i uppdrag av logistikfastighetsbolaget Catena att konvertera en av deras logistikfastigheter från fjärrvärme till en lokal energilösning som bygger på återvunnen restvärme från deras egen kylaproduktion.
Andreas-Orje-Wellstam-utsedd-till-ny-VD-for-Swegon-
Andreas Örje Wellstam utsedd till ny VD för Swegon
2 Sep 2020 Styrelsen för Swegon har utsett Andreas Örje Wellstam till ny VD för Swegon. Andreas tillträdde den 1 september och ersätter Hannu Saastamoinen som lämnade sin post den 31 augusti.
Skadekostnader för värmepumpar ökar enligt Folksam
2 Sep 2020 Folksam har genomfört en stor granskning av värmepumpar som säljs på den svenska marknaden. Av nära 70 testade pumpar får 20 stycken Folksams märkning Bra val. Folksam säger även att man ser att skadekostnaderna för enskilda värmepumpsskador ökat de senaste åren.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se