World Refrigeration Day, Världskyldagen, har instiftats

Publicerad: 6 Aug 2018
Branschorganisationer och yrkesorganisationer runt om i världen har etablerat 26 juni som Världskyldag, och den kommer att firas från och med 2019, som en årlig händelse. Målsättningen är att hos allmänheten öka medvetenheten och förståelsen för den viktiga roll som tekniken för kylanläggningar, luftkonditionering och värmepumpar har i samhället.

Föreningar och organisationer från USA, Indien, Pakistan, Filippinerna, Thailand, Australien, Afrika och hela Europa har alla gett sitt stöd och flera av dem har dessutom sagt man planerar aktiviteter för att uppmärksamma dagen.

Steve Gill, styrelseordförande för Institute of Refrigeration kommenterar instiftandet av kyldagen:
- Kylning har en så lång och fascinerande historia full av uppfinnare, teknikpionjärer, forskare och industriella entreprenörer från hela världen, vilka förtjänar att bli erkända och minnas för deras värdefulla bidrag. Med en så lång och rik historia, har det varit en utmaning att vara en samla sig kring ett datum på nationell nivå och än svårare på en internationell nivå. Men branschen har lyckats eftersom vi har ett gemensamt mål om att uppmärksamma vårt tekniska bidrag till utvecklingen och samhället.  
 
Marco Buoni, som nyligen valdes som president för den europeiska entreprenörs- och installationsorganisationen AREA, sa: 
- AREA stöder upprättandet av världskylningsdagen den 26 juni. En sådan fest är ett erkännande av rollen i samhället som spelas av kylning, luftkonditionering och värmepumpar, oavsett om det är relaterat till hälsa, mat eller komfort. 
 
Miriam Rodway, VD för Institute of Refrigeration:
- IOR är en stolt supporter till World Refrigeration Day som ett initiativ för att öka medvetenheten om det viktiga bidrag som kyla, luftkonditionering och värmepumpar lämnat globalt i så många aspekter av det moderna livet. Att enas kring en dag att fira vår framgång och våra prestationer ligger helt i linje med IOR: s roll att främja framsteg för kylteknik, vi ser fram emot att arbeta närmare med alla som stöder denna stora kampanj. 
 
Hur datumet 26 juni kommer att marknadsföras från 2019 och framåt är inte bestämt än. En webbplats är under uppbyggnad med målet att stå klar i september 2018 på www.worldrefrigerationday.org. Fram till dess kan händelser och uppdateringar hittas via Twitter på kontot @worldrefday
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Kylma
  • Fastighetsmässan

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se