Victor vann Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik

Publicerad: 28 Maj 2014
Årets Skol-SM i Kyl & Värmepumpteknik har avgjorts. Det blev en otroligt jämn kamp om andraplatsen, men en solklar vinnare blev Victor Backman från Jämtlands gymnasium i Östersund.

- När man tävlar satsar man ju på att det ska gå så bra som möjligt, och det är ju extra kul att vinna, säger Victor Backman. Skol-SM i Kyl & Värmepumpteknik ordnas varje år för tredjeårseleverna på gymnasiets VVS-och fastighetsprogram.

Intresset för tävlingen har stadigt ökat från en handfull elever när tävlingen startade för nio år sedan till årets 14 deltagare, vilket är tävlingsrekord.
- Jag kommer definitivt att jobba i kyl- och värmepumpbranschen när jag börjar jobba. Men innan jag börjar jobba ska jag lära mig ännu mer kylteknik på yrkeshögskolan. Jag vill gå på IUC i Katrineholm, säger årets skolmästare, Victor vidare.

Värd för årets tävling var Framtidsgymnasiet vid Liljeholmen i Stockholm, en av de 15 gymnasieskolor i landet som erbjuder utbildning med kyl- och värmepumpinriktning. I år hade vi för andra gången i tävlingens historia en tjej som tävlade, Kristina Nyström från Polhemsskolan i Gävle, och det är extra glädjande att hon knep andraplatsen i den hårda konkurrensen, säger Jonas Josefsson, huvuddomare i Skol-SM och till vardags kyl- och värmepumptekniker på LN-kyla i Småland.

Tävlande i årets Skol-SM i Kyl och värmepumpteknik: 1:a Victor Backman, Jämtlands Gymnasium, Östersund 2:a Kristina Nyström, Polhemsskolan, Gävle Delad 3:a Robin Löfstedt, Universitetsholmens Gymnasium, Malmö Delad 3:a Fredrik Tjärnås, Jämtlands Gymnasium, Östersund.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se