VD-skifte hos AB Oscar Hanson VVS i Halmstad

Publicerad: 7 Jan 2016
100-års jubilerande familjeföretaget AB Oscar Hanson VVS i Halmstad byter VD. Oscar Hanson övertar den ledande befattningen efter sin pappa Rikard Hanson, som går i pension. Rikard Hanson går in som ordförande och är sedan tidigare ägare till företaget. Bolaget har idag ca 100 medarbetare och en omsättning runt 150 Mkr.

Oscar Hanson representerar den fjärde generationen i företagets ägarfamilj. Precis som sin företrädare, är han 33 år när han nu övertar VD-posten.

-Det känns både inspirerande och ansvarsfullt, konstaterar Oscar. För mig har det aldrig känts som ett tvång utan snarare en drivkraft och utmaning att ta över som företagets ledare. Ambitionen är att hitta egna vägar och metoder för att utveckla affärsrörelsen i takt med marknadens och branschens efterfrågan och förändringar.

-Vi befinner oss i en ständig utveckling och jag vill medverka till att modernisera verksamheten ytterligare, genom att bland annat rationalisera och anpassa flödesprocessen mellan beställare/arbetsorder och montör/servicetekniker, till den digitala tekniken, tillägger han.

AB Oscar Hanson VVS är ett företag som verkar i olika entreprenadformer och förebyggande tekniskt underhåll samt service inom värme, ventilation, sanitet och kyla. Energioptimering är också ett betydande affärsområde. Kunderna utgörs av offentliga sidan, industrier, byggbolag, fastighetsbolag samt privatpersoner.

Rikard Hanson kvarstår som företagets ägare och är styrelsens ordförande.

-Successionen känns logisk. Det är dags för yngre krafter att ta vid i en tid då allt med blir digitaliserat. Oscar kommer med nya friska kunskaper och initiativ. Nu får han gå i sina fäders fotspår men i egna skor och lotsa tillsammans med alla duktiga medarbetare företaget in i framtiden, säger Rikard.

AB Oscar Hanson VVS firar i år sitt 100-årsjubileum den 1 oktober, på dagen ett sekel efter grundandet.

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se