Vattenfall ny majoritetsägare i BrainHeart Energy

Publicerad: 19 Dec 2019
- Det känns mycket kul och spännande att Vattenfall stärker sin position i bolaget. Vi ser fram emot att tillsammans med Vattenfall och övriga aktieägare fortsätta resan mot vårt mål om att driva stark tillväxt genom förvärv och organisk tillväxt, säger Christer Holmén Ordförande BrainHeart Energy Sweden.

Vattenfall äger sedan 27 november 2019 80,8 procent av aktierna i BrainHeart Energy Sweden. Vattenfall har sedan februari 2017 ägt 35 procent i bolaget. BrainHeart Energy Sweden har som uttalat mål att förstärka marknaden för värmepumpar men även bli ledande inom hållbara energilösningar för konsumenter, små och medelstora bolag.

- Behovet av nya och effektiva klimatsmarta lösningar driver oss. Det känns som ett naturligt steg att utöka vårt ägande i BrainHeart Energy Sweden och vässa vårt kunderbjudande alltmer, säger Jonas Stenbeck, privatkundschef på Vattenfall Försäljning.

Utvecklingen för BrainHeart Energy Sweden har varit stark. De senaste tre åren visar på en genomsnittlig tillväxt i omsättning på 33 procent. Mellan åren 2017 och 2019 har resultatet ökat stort och bolaget redovisade 2018 ett rörelseresultat på 11 Mkr jämfört med 1,5 Mkr året innan.

- Vi fortsätter att växa bra även denna höst med en omsättningsökning på 25% för det tredje kvartalet 2019. Vår ambition är att öka takten i antalet förvärv under året och samtidigt bygga ett långsiktigt marknadsledande bolag. Vi är på en spännande resa där vi skapar bättre förutsättningar för ett mer hållbart samhälle och klimat, säger Tommy Jarnemark VD.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Kylma
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se