Upplands-Bro satsar 88 miljoner på att bygga om Hagnässkolan

Publicerad: 13 Feb 2015
Hagnässkolan ska byggas om och renoveras för 88 miljoner kronor. Det beslutade kommunfullmäktige i Upplands-Bro den 11 februari. Redan sommaren 2015 startar arbetet och bland annat ska bergvärme installeras för att ersätta den nuvarande uppvärmningen med direktverkande el.

Hagnässkolan byggdes på 70-talet och har byggts till i två omgångar. Skolan är dimensionerad för 471 elever och i stort behov av modernisering och renovering. Utbildningskontoret och Upplands-Bro Kommunfastigheter AB har arbetat fram ett förslag till ombyggnation av skolan som ska göra den bättre anpassad för en flexibel och tidsenlig undervisning.

– Den nya Hagnässkolan kommer att innebära en bättre arbetsmiljö för både elever och personal, fler studieplatser. Större matsal och bibliotek är bara några exempel. En uppfräschning av lokalerna är välbehövligt plus att både elever och personal kommer att ges möjlighet att påverka lärmiljön genom workshops som Rektorsakademien Utbildning ska leda, säger Malin Jansson-Lundberg, rektor på Hagnässkolan.

I nuläget har skolan även höga driftskostnader, bland annat på grund av uppvärmning med direktverkande el. I samband med ombyggnationen kommer därför bergvärme att installeras. Åtgärder kommer även åtgärder att göras på fönster, fasad, tak, ventilation och el.

– Det känns jättebra att vi äntligen kan få till Hagnässkolans renovering. Låt oss se detta som startskottet på vår satsning på bättre underhåll och skötsel av skolornas och förskolornas lokaler. Det är viktigt att våra barn och ungdomar vistas i moderna och välanpassade miljöer i Upplands-Bro kommun, kommenterar Rolf Nersing, Utbildningsnämndens ordförande.

Renoveringen och ombyggnationen kommer att kosta 88 miljoner kronor. Eleverna kommer under tiden arbetet pågår till viss del att få flytta till tillfälliga lokaler. Under våren presenterar Utbildningskontoret sin planering för detta för Utbildningsnämnden.

(Foto: Leif Johansson)

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Bravida
  • Ny annons
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se