Triton tecknar avtal om att förvärva Imtech Nordic

Publicerad: 1 Sep 2015
Investmentbolaget Triton köper installationsföretaget Imtech Nordic, med 4 000 anställda i Sverige och ytterligare 1 400 anställda i Norge och Finland. Den nya ägaren avser att göra investeringar för att utveckla Imtech Nordic.

– Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Både vad gäller kunskap om branschen och norden som marknad. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, säger Håkan Kirstein, vd för Imtech Nordic.

Imtech Nordic har verksamhet i Sverige, Norge och Finland med totalt 5 400 anställda. Triton är ett investmentbolag som investerar i medelstora företag i norra Europa

– Vi vill stötta företagsledningen och alla medarbetare på Imtech Nordic som en stabil ägare som investerar i och stödjer bolagets tillväxt och utveckling. Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som från verksamhetsstyrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton Fonder.

Triton förvärvar i köpet samtliga tillgångar i Imtech Nordic, tidigare en del av koncernen Royal Imtech N.V. Den nya ägaren avser att göra betydande investeringar för att stärka Imtech Nordics kassa och ge möjlighet till fortsatt utveckling av företaget. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra förvärvspriset.

– Imtech Nordic är hemort för de tidigare bolagen NVS, NEA, Sydtotal och EMC Talotekniikka som alla blivit pålitliga aktörer i Norden. Genom att tillhandahålla en solid finansiell plattform kommer bolagets varumärken att vara i en god och fördelaktig position för att ta tillvara på de möjligheter för tillväxt som finns kommande år, säger Carl Johan Falkenberg, ansvarig för Investment Professional på Triton Advisers Sweden.
 

Annons
Din ort
Mitsubishi Ny annons AQS
  • Bravida
  • Kylma
  • Ahlsell
  • SLS
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se