Trane utökar sitt utbud av kylaggregat med ett nytt sortiment av multirörsystem

Publicerad: 18 Nov 2014
Samtidig uppvärmning och kylning ska ge enkelhet, effektivitet och lägre driftkostnader vid luftkonditionering och processtillämpningar.

Trane utökar sitt utbud av kylaggregat för den svenska marknaden med ett omfattande sortiment av multirörkylaggregat som är konstruerade för att samtidigt leverera värme- och köldbärare.

De nya multirörkylaggregaten, CMAA/scroll och RTMA/skruv, uppges erbjuda balansering av tillförseln och efterfrågan på uppvärmnings- och kylsystem. Båda varianterna av kylaggregaten sägs vara lämpliga för ett stort antal tillämpningar inom luftkonditionering och industriprocesser där samtidig uppvärmning och kylning är ett krav.

- Många fastighetsägare och fastighetsförvaltare som verkar i ett klimat som det i Sverige har behov av att kunna erbjuda samtidig uppvärmning och kylning i olika områden i sina fastigheter för att kunna leva upp till hållbarhetskraven i de omfattande svenska byggnadsreglerna, säger Fredrik Bjurhem Sverigechef på Trane Sweden AB.

Om ett traditionellt kylaggregat med tillhörande värmepanna ersätts med detta förenklade multirörsystem från Trane innebär det, enligt företaget, lägre investeringskostnader, minskad användning av golvytan samt lägre totala driftkostnader, då endast ett aggregat behöver underhållas i stället för både kylaggregat och värmepanna separat.

CMAA- och RTMA-multirörkylaggregaten från Trane ska självständigt kunna hantera alla typer av termiska belastningar och erbjuder god energieffektivitet. ”Cross exchange”-tekniken sägs förbättra tillförlitligheten ytterligare genom att se till att aggregatet inte stängs ner på grund av frysskyddslarm. Elektroniskt styrda fläktar (EC-fläktar) med innovativ profil bidrar till en kraftig minskning av ineffekt och bullernivåer.

Aggregaten är vidare utrustade med Dynamic Logic Control-teknik, som är en elektronisk styrenhet som optimerar driftstabiliteten genom att hantera skillnaderna i returvattentemperaturen baserat på dess variationshastighet. Aggregaten kommer i 17 modeller med scrollkompressorer och nio med skruvkompressorer i storlekar från 50 till 810 kW.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • knapp
  • Kylma
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se