Thermia lanserar utbytespumpen - Calibra

Publicerad: 11 Sep 2019
Tusentals svenska hushåll behöver snart byta ut sin gamla bergvärmepump. Med sikte på att underlätta bytet och göra det så smidigt som möjligt lanserar Thermia nu Utbytespumpen - Thermia Calibra.

Under 90-talet och i början av 2000-talet var det väldigt många svenska hushåll och småhusägare som bytte ut sin oljepanna mot en bergvärmepump. Dessa börjar nu bli till åren och för många är det snart dags att byta till en ny värmepump.

– Många upplever bytet krångligt och att det är svårt att veta vilken värmepump de ska välja istället, förklarar Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia. För att göra det så enkelt som möjligt lanserar vi därför Utbytespumpen.

Utbytespumpen är Thermia Calibra, en bergvärmepump som enligt Lars Gyllander har vad som krävs för att vara den perfekta utbytespumpen. 

– Det är en inverterstyrd bergvärmepump som tack vare smarta tekniklösningar hela tiden kan kalibrera in sig efter fastighetens värmebehov och befintliga borrhål, förklarar han. Du behöver inte ens veta hur djupt ditt befintliga borrhål är – borrhålsövervakningssystemet Energy Source Control känner av hur mycket energi du kan hämta och ser till att borrhålets fulla potential utnyttjas till max.

Utbytespumpen är designad tillsammans med installatörer för att installationen och bytet ska gå så enkelt och smidig som möjligt. Calibra beskrivs vidare som en av marknadens tystaste värmepumpar och ska leverera stora mängder tappvarmvatten till låg kostnad. Värmepumpen styrs från en enkel färg-touchscreen och kan övervakas och styras på distans via mobil och dator.

– Efter installationen av Utbytespumpen kan du i lugn och ro utvärdera vilken besparing du får med ditt befintliga borrhål, berättar Lars Gyllander. Visar det sig att det finns fördelar med ytterligare borrhål, kan du komplettera med det senare. Utbytespumpen ger dig full frihet inför framtiden.

Utbytespumpen finns i två effektstorlekar och Thermia säger att de egenskaper som gör den till den perfekta utbytespumpen också gör den till ett smart val vid andra typer av installationer.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se