Thermia lanserar fyra nya värmepumpar

Publicerad: 13 Sep 2018
Aldrig förr har Thermia Värmepumpar lanserat så många produkter samtidigt. Den 13 september introduceras fyra nya produkter på marknaden: en ny bergvärmepump anpassad för hus med mindre energibehov, två nya produkter i luft/luft-segmentet samt en frånluftsvärmepump som är specifikt framtagen för utbytesmarknaden

- Det är otroligt kul. Vi har starkt momentum, och med de här nylanseringarna kommer vi att befästa vår starka position ytterligare, säger Thermias försäljningsdirektör Lars Gyllander. 

Bergvärmepumpen Diplomat Inverter Mini (på bilden) är en mindre variant av Thermias storsäljare Diplomat Inverter. Med ett effektspann på 1,5-7 kW och specialanpassade funktioner beskrivs den nya bergvärmepumpen som ett perfekt alternativ för hus med mindre energibehov. Tack vare Thermias teknik inom varmvattenproduktion ska Diplomat Inverter Mini dessutom leverera en imponerande mängd varmvatten. I kombination med en extra snabb återladdning av varmvattenberedaren uppges detta ge en mycket hög varmvattenkomfort för storleksklassen.

En annan nyhet är att Thermia kompletterar sitt sortiment av luft/luftvärmepumpar med två nya modeller: Aura T1 och Aura S1. Utmärkande för de nya modellerna uppges vara hög prestanda, mycket låg ljudnivå samt att de innehåller köldmediet R32.

Thermia lanserar också den nya frånluftsvärmepumpen Ventec, som är speciellt anpassad för utbyte av befintliga frånluftvärmpumpar. Alla delar och funktioner är optimerade för att ge bästa möjliga funktion i befintliga värmesystem samt för att göra den smidig och enkel att installera. 

- Vi har alltid haft ett sortiment av starka produkter. Nu blir det ännu starkare. Tillsammans med våra återförsäljare kan vi ge Sveriges villa- och fastighetsägare ännu större möjligheter till hållbara investeringar i energibesparing, säger Lars Gyllander. 

På bilden Diplomat Inverter Mini. Foto: Thermia

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se