Tesab-kedjan växer med två nya kylföretag

Publicerad: 25 Apr 2019
Det är Stay Cool från Härnösand och Kylmästarna från Skogås som ansluter till Tesab, vilket innebär att man nu samlar 21 företag och närmare 300 anställda inom kedjan.

- Stay Cool är ett intressant företag med ambitioner att växa i Härnösandsområdet och ett närmare samarbete med övriga Tesab företag i närområdet för att tillsammans ta avtal. Stay Cool kompletterar Tesab norr på fastighet och industrisidan, säger Rikard Planting, VD på Tesab AB. 

Stay Cool grundades av Per Johnsson som har drivit företaget i snart 10 år. De första åren arbetade han själv, men i dagsläget är de 3 personer samt en inhyrd som driver ekonomin.

Per berättar om förväntningarna på att nu vara med i Tesab:

- Jag hoppas på ett gott samarbete med erfarenhetsutbyte inom Tesab. Samt att man får flera kollegor då vi i dagsläget är ensamma om att vara renodlad kylfirma i Härnösand. Speciellt nu när alla alternativa köldmedier står för dörren, så känns det bra att kunna nyttja kedjans stora kunskap och erfarenheter, berättar han.

Kylmästarna grundades 2011 och är idag 10 stycken kyltekniker. De har sitt kontor i Skogås men arbetar över hela Stockholm. Trots företagets unga ålder har de anställda tillsammans över 60 års erfarenhet i branschen. Deras grundtanke är att bygga effektiva och driftsäkra anläggningar med minimal påverkan på miljön.

- Kylmästarna är relativt nya på marknaden som företag men ingen brist på kunskap för det. Med Kylmästarna får vi bredden inom hela kylan i Stockholm tillsammans med Labkyl. Samarbetet mellan Kylmästarna och Labkyl finns sedan gammalt, nu har vi möjlighet att tillsammans försörja och serva Stockholm i ett bredare perspektiv, säger Rikard.

- Vårt mål är att växa inom ett par år och det är en stor fördel att få hjälp med olika frågor, marknadsföring, hemsidor, utbildningar, hitta personal, CO2 med mera. Samt att kunna samarbeta med andra företag i kedjan, säger Jari Myllylä, VD på Kylmästarna.

Foto: Tesab

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Ny annons
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se