Swegon lanserar ett IoT-baserat inneklimatsystem

Publicerad: 13 Apr 2016
Swegon har tillsammans med LumenRadio utvecklat ett nytt trådlöst klimatkontrollsystem vilket ska vara enkelt att installera, underhålla och uppgradera. Systemet, kallat Nya Wise, ska enligt uppgift möjliggöra både installationsbesparingar och bättre energioptimering i fastigheter.

Med ökade krav och ny lagstiftning inom miljöområdet ökar pressen att minska energiförbrukning och driftskostnader för en hållbar utveckling. Bygg- och fastighetsbranschen är därför tvingade att ta fram nya energieffektiva och flexibla produkter. För att leva upp till dessa krav presenterar Swegon nu marknadens första helt trådlösa klimatanläggning, Nya Wise.

LumenRadio utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för tillförlitlig trådlös radiokommunikation och har haft en avgörande roll i projektet. Teknologin i Nya Wisebaseras på LumenRadios ”Cognitive Coexistence”-teknologi som möjliggör tillförlitlig trådlös kommunikation utan störningar i en värld där det tillgängliga frekvensutrymmet blir allt mer begränsat.

Genom att kombinera LumenRadios patenterade och prisbelönta teknik med Swegons nytänkande kan Swegon nu presentera Nya Wise. Ett trådlöst system som låter tusentals sensorer, ställdon och spjäll att kommunicera och skapa en unik lösning för inomhusklimat. LumenRadios MiraOne, teknologin som är inbyggd i Swegons produkt, ansluter alla tusentals produkter i ett tillförlitligt meshat IP-baserat nätverk. Det sofistikerade frekvenshoppande systemet “Cognitive Coexistence” stör inte WiFi eller något annat trådlöst nätverk.

- Fastighetsägaren kommer att få uppleva en aldrig tidigare skådad flexibilitet och erbjudas nya banbrytande tjänster för energibesparing och underhåll. När vi såg möjligheterna till stora besparingar inom installation samt att kunna erbjuda fler nya tjänster även efter att systemet är färdig installerat, beslöt vi att göra alla våra produkter trådlösa med LumenRadios teknologi, säger Andreas Kihlström, Project Manager på Swegon.

- Vi är väldigt stolta att vara del av Swegons nya unika lösning för inomhusklimat. Med deras innovativa lösning och ambitiösa “Internet Of Things”-agenda tar de nu ett stort steg framåt jämfört med konkurrenterna”, säger Alexander Hellström, VD för LumenRadio.

- Trots att det finns tusentals noder i ett och samma system så har installationen aldrig varit lättare.Med LumenRa-dios och Swegons patenterade installationsteknologi och Swegons långa erfarenhet, får installatören ett intuitivt verk-tyg för snabb och enkel installation, säger Jan Risén, System Development Director, Swegon.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Bravida
  • Fastighetsmässan
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se