Sveriges bästa kyl- och värmepumptekniker ska utses

Publicerad: 3 Nov 2014
Den 20 till 22 november avgörs finalen i Yrkes-SM i kyl- och värmepumpteknik. Den hålls på Gymnasiemässan som arrangeras i Stockholmsmässans lokal i Älvsjö, i södra Stockholm.

Mässan inriktar sig på att hjälpa elever i årskurs nio att hitta rätt utbildning och rätt skola för sitt kommande gymnasieval. Cirka 25 000 skolelever besöker mässan varje år. Sex personer som tog sig vidare till final från uttagningstävlingar kommer att tampas om titeln i en monter där besökarna kan titta på och ställa frågor till funktionärer från kylbranschen.

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen satsar stort på nyrekrytering av ungdomar in till kyl- och värmepumpbranschen. Med Yrkes-SM skapas möjlighet till direktkontakt med ungdomar med vidare förhoppning om att de ska få upp ögonen för yrket.

Gymnasiemässan är öppen för besökare och har fri entré. Kom gärna och besök tävlingen tillsammans med barn, grannens barn och deras fotbollslag eller andra som ska välja yrkesbana, och slå ett slag för att fler unga ska bli intresserade av kyl- och värmepumpteknik.

Yrkes-SM är den största satsningen på nyrekrytering som branschen gör, och tävlingen återkommer vartannat år. Uttagningen är öppen för kyl- och värmepumptekniker under 26 år varav de bästa tas ut till finalen. Finalen håller till i olika städer från gång till gång, och nu har turen alltså kommit till Stockholm. Pristutdelning beräknas ske cirka klockan 14 på lördag.

Du hittar tävlingen i monter nummer C03:40

Tävlingsdeltagare
Elias Pettersson, Capro & IM, Malmö
Linnea Carlsson, LL Kylteknik, Kristianstad
Alexander Canderskog, Gunnar Karlsen Sverige AB, Norrköping
Jerremias Pihlajainen, Francks Kylindustri i Bergslagen AB, Ludvika
Robert Paulson, Francks Kylindustri i Stockholm AB, Stockholm
Mats Karlsson, Comfortteknik Klimat & Kylanläggningar i Mölndal AB, Göteborg

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se