Stort projekt för Imtech i Mölnlycke

Publicerad: 22 Jan 2015
Imtech har fått i uppdrag att svara för värme, sanitet och sprinkler i Rosemount Tank Radar AB:s nya produktionsanläggning och kontor i Mölnlycke Företagspark. Fastigheten utformas som två sammanlänkade byggnader på en total yta av cirka 17 000 kvadratmeter där runt 400 personer kommer att arbeta.

Kostnaden för projektet är cirka 200 miljoner kronor. Fastigheten byggs av Veidekke Bygg Väst. Imtech VS-teknik i Göteborg svarar för projektering och installation av värme och sanitet medan filialen i Växjö står för sprinklerinstallationerna i hela anläggningen. Projekteringen pågår och monteringsarbetet inleds i januari 2015. Projektet kommer att färdigställas i januari 2016. Entreprenadformen är totalentreprenad.

- Goda relationer med beställaren Veidekke och bra referenser från tidigare utförda installationer gjorde att vi fick jobbet, säger Martin Landström, filialchef för Imtech VS-teknik i Göteborg. 

På sprinklersidan handlar det om installationer i både kontors- och industribyggnaden. Byggnadsmaterialet, brandskyddet och utrustningen ska väljas och konstrueras enligt FM Globals sprinklerstandarder.

- Det ställer höga krav på projekteringen av sprinkleranläggningen, säger Magnus Edlund, filialchef för Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö.
Målet är en helt skyddad byggnad som resulterar i en ”Highly Protected Risk (HPR)-anläggning. 

Byggnaden utförs energimässigt som Green Building.  Anläggningen kommer att bestå av 9 900 kvadratmeter industribyggnad varav cirka 1 700 kvadratmeter entresol och cirka 7 100 kvadratmeter kontor varav 400 kvadratmeter restaurang. Ordersumman för VS-delen är nästan 11 miljoner kronor och för Sprinkler närmare 8 miljoner kronor. Rosemount Tank Radar är ett helägt dotterbolag inom den amerikanska koncernen Emerson.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • knapp
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se