Simon Mossberg vann Skol-SM

Publicerad: 31 Maj 2016
Årets Skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik har avgjorts. Vinnande ur striden gick Simon Mossberg från Polhemsskolan i Gävle.

I år var det Lindholmens Tekniska Gymnasium med Torbjörn Ryberg i spetsen, lärare i kyl- och värmepumpsteknik, som stod värd för evenemanget. Utöver att arrangera finalen på ett fantastiskt sätt visade Lindholmen även framfötterna på andra områden. Varje år delas nämligen utmärkelsen ”Årets bästa skola i Skol-SM” ut där  priset går till den skola vars elever får den sammanlagt högsta poängen. I år var det värdskolan som fick högsta summan. Bidragande till denna utmärkelse var bland annat årets andrapristagare, Sara Nordin. På tredje plats kom Johan Pettersson från Jämtlands Gymnasium i Östersund.

Skol-SM är både ett kul event och en möjlighet för eleverna att lära sig jobba under press, dessutom ska deltagarna få både nya upplevelser och lärdomar med sig hem.

Huvuddomare för årets skol-SM var precis som förra året Mikael Dagberg, till vardags lärare i kyl- och värmepumpsteknik på Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm.  Assisterande domare var Gunnar Sellin från Stockholm.

Svenska Kyl & Värmepumpföreningens utbildningssektion står som arrangör av Skol-SM varje vår. Tävlingen riktar sig till elever i årskurs tre på gymnasiets VVS- och fastighetsprogram. Både de skolor som har kyl & värmepumpinriktning för eleverna att välja och skolor som enbart bedriver andra inriktningar är välkomna att ställa upp.

Respektive skola utser två elever som deltar i tävlingen. På vissa skolor väljer lärarna ut de två elever med bäst resultat på tidigare skoluppgifter och på andra skolor föregås skol-SM av en lokal uttagningstävling. Vi peppar gymnasiets andraårselever till att göra goda studieresultat under kommande år och sedan ställa upp i tävlingen nästa år.

Komplett resultatlista hittar du här

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Fastighetsmässan

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se