Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Sanhua lanserar SEK-box

Publicerad: 1 Okt 2020
Sanhua säger i sin beskrivning av produkten att Sanhua Electronic Kit (SEK) är framtaget för att ersätta termostatiska expansions- och magnetventiler i tillämpningar med såväl HFC- och HFO-köldmedier som A2L-köldmedier. SEK-paketet består av SEC-kontrollenhet, LPF elektronisk expansionsventil, tryckgivare och temperatursensor

Lösningen uppges kunna bidra till en hög prestanda med med stor noggrannhet i styrningen av överhettningen. Dessutom förekommer ingen pulsering eller buller utan, enligt Sanhua, bara smidiga öppnings- och stängningsoperationer som drivs av den senaste stegmotortekniken. Eftersom öppningen kan kontrolleras från 10 till 100% är det möjligt att erbjuda ett brett kapacitetsintervall med en och samma produkt.

Nya SEK-boxen består av SEC-kontrollenhet, LPF elektronisk expansionsventil, tryckgivare (med Packard-kabel) och temperatursensor, vilket ska möjliggöra snabb systeminställning för praktiskt taget alla vanliga kyltillämpningar. Dessutom ska risken för läckage minska eftersom färre lödpunkter krävs.

Kärnan i SEK är SEC-kontrollenheten vars primära funktion är att kontrollera överhettningen i kylsystemet med hjälp av en avancerad PID-algoritm. Ingångarna inkluderar trycktransmitter, temperatursensor och RS485 Modbus (alla modeller har en RS485-port för kommunikation).

Utöver att kunna bidra till en sänkt energianvändning beskrivs SEK dessutom vara helt kompatibel med A2L-köldmedier. Kompatibilitet erbjuds faktiskt med alla vanliga köldmedier som finns på marknaden. Det ska därmed räcka med ett enda kit jämfört med att ha TXV för lera olika köldmedier, vilket minskar behovet av lagerhållningen.

 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Bravida
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se