Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Samsung lanserar ny serie luftvärmepumpar

Publicerad: 18 Nov 2020
Samsung lanserar i höst sin nya serie luftvärmepumpar, serien är utvecklad och designad för det nordiska klimatet. Den nya intelligenta tekniken uppges ge ett bättre inomhusklimat, jämnare temperatur samt en förbättrad komfort och energieffektivitet, över hela året.

Samsungs nya luftvärmepumpar anpassar sig efter kundens behov med sin AI Auto Comfort-funktion som tillåter konsumenten att använda sin luftvärmepump mer effektivt. AI Auto Comfort analyserar förhållandet i rummet, användarens föredragna temperaturer och även utomhusklimatet för att automatiskt växla till den mest lämpliga inställningen.

Enheterna kan kontrolleras och övervakas på distans genom Samsungs SmartThings App, den låter användaren aktivera eller stänga av luftvärmepumpen, välja föredragna uppvärmningslägen, schemalägga och till och med bevaka strömförbrukningen. Med Samsung Bixby Voice Control kan enheten även styras med rösten*.

Toppmodellen Nordic Wind-Free har en inbyggd sensor som känner av när det inte finns någon användare i rummet och ändrar då automatiskt inställningarna för att gå ner i drift eller gå in i standby-läge. Nya Nordic Wind-Free tillåter även konsumenten att använda luftvärmepumpen som luftkonditionering under sommarens varma dagar med ett enkelt knapptryck.

Samsung introducerade marknadens första luftkonditionering med Wind-Free-teknik i Europa 2017. Luftkonditionering med Wind-Free-teknik följer en nedkylningsprocess i tre steg. I det första steget sänks temperaturen snabbt i snabbkylningsläget. I det andra används en avfuktande funktion för att ställa in en lämplig nivå av luftfuktighet och slutligen, när den önskade temperaturen nåtts, aktiveras Wind-Free nedkylningsläge för att bibehålla nivåerna och ge en hög nivå av komfort. I Wind-Free kylningsläget sprids luften varsamt och jämnt genom tusentals mikrohål, vilket ska skapa en ”vindstilla” miljö utan att skapa ett kallt drag.

Din ort
Panasonic AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Bravida
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se