Rittal utökar serien Blue e+ med ytterligare en enhet

Publicerad: 28 Feb 2018
Efter framgångarna med de energieffektiva kylaggregaten Rittal Blue e+ lanserar Rittal nu ytterligare en enhet i serien. Tidigare produktomfång från 2 till 6 kW kyleffekt utökas med en storlek på 1,6 kW.

– Denna utveckling gör det möjligt för oss att möta marknadens krav på kompakta kylaggregat för effektiv klimatkontroll, förklarar Göran Bjelk, Product Manager Climate Control på Rittal Scandinavian.

Blue e+ kylaggregaten bygger på en patenterad hybridteknik som kombinerar en kompressor och en heat pipe för maximal passiv kylning. Frekvensomvandlare justerar precist hastigheten hos likströmsmotorerna för fläktarna och kompressorerna för att uppnå den exakta kylning som krävs. Detta minskar väsentligt energiförbrukningen.

Exakt kylning minimerar även termisk stress på komponenter. Detta ökar inte bara kylsystemets- och kapslingskomponenternas livslängd, det betyder också högre processäkerhet.

Första kvartalet 2018 kommer de nya kompakta kylaggregaten på 1,6 kW. Liksom de större modellerna erbjuder aggregaten multispänningsförmåga, vilket innebär att de kan användas i elnät runt om i världen. Tillåten ingångsspänning varierar från 110 V (enfas) till 480 V (trefas) i kombination med en nätfrekvens på 50 Hz eller 60 Hz.

Förutom att vara CULUS-märkta har Rittal kylaggregat och fläkt- och filterenheter även en UL-listning i den nya kategorin "FTTA" (Miljömärkt tillbehör för kapslingar), detta ger att kapslingsklassen är certifierad av UL vilket förenklar godkännandeprocessen.

 Med det nya IoT-interface:et möjliggör Rittal även att Blue e+-enheter kan anslutas till kundens system för övervakning och energihantering samt överordnade system via OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus TCP och CANopen, vilket bland annat möjliggör förebyggande underhåll och dataanalys.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se