Rekordstort intresse för YH-utbildning på IUC

Publicerad: 20 Apr 2015
Intresset för IUC Yrkeshögskolas VVS-ingenjörsutbildning slår rekord i år. Över fem förstahandsökande per plats. - Fantastiskt roligt säger Marcus Andersson, VD på IUC. Vi önskar att vi kunde ta emot dem alla.

Intresset att söka till IUC Yrkeshögskolas VVS-ingenjörsutbildning har alltid varit stor. Fem förstahandsökande på varje studieplats är dock rekord. Till 90 platser har man fått totalt 657 sökande varav 465 är förstahandsökande. Nu har IUC Yrkeshögskolas utbildningskoordinatorer och representanter från branschen ett gediget arbete framför sig. Alla betygspoäng ska räknas ihop och under maj ska personliga intervjuer med de sökande genomföras. De elever som söker direkt efter gymnasiet har fram till den 15 juni på sig att skicka in sina slutbetyg. Innan midsommar ska antagningsbeskeden vara ute hos de sökande och de ska ha tackat ja eller nej till sin plats.

Redan nu planeras 2016 års ansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYh).
- Med tanke på det intresse vi har kring våra utbildningar från både studerande och branschen, hoppas vi att få samtliga av våra ansökningar till VVS-ingenjör beviljade av MYh, säger Marcus Andersson. Även ansökningarna till Kyl- och värmepumptekniker hoppas vi få beviljade till 2016. Vi hade över 300 intresseanmälningar till den utbildningen i år, men fick tyvärr ingen start beviljad. Så vi på IUC, tillsammans med våra sökande, håller nu tummarna inför myndighetens beslut 2016. Men innan dess ska vi hälsa 90 studenter till VVS-ingenjörsutbildningen samt 85 studenter till våra distansutbildningar varmt välkomna till IUC Yrkeshögskola 2015.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se