Polfärskt satsar på hållbarhet med CO2 som köldmedia

Publicerad: 28 Sep 2017
Polfärskt Bröd är en rikstäckande leverantör av färskt bröd över hela Sverige. Frys & Kylservice har nyligen fått i uppdrag av Polfärskt att förnya deras fryslager i Östersund.

Frys & Kylservice bygger en helt ny miljövänlig frysanläggning där CO2 används som köldmedia, vilken kommer ersätta den befintliga anläggningen med R404A som köldmedia. Företaget är också huvudentreprenör och ansvarar för en utökning med 120 kvm frysyta. Överskottsvärmen kommer att återvinnas till 100% och användas till att värma upp fastigheten samt förhindra att permafrost bildas under frysrummen.

För Polfärskt som arbetar aktivt med frågor kring hållbarhet och miljö är det en självklarhet att konvertera till CO2 som inte har någon miljöpåverkan alls. Redan i dag använder t e x hela Polfärskts bilpark HVO i stället för diesel vilket har minskat deras utsläpp av koldioxid med 157 000 kilo per år. Polfärskt är nominerade för pris som Årets ”hållbarhets företag” i Jämtland.

-Hållbarhet ligger högt på agendan hos oss inom Polfärskt. Det är ett högprioriterat område och ett måste inför framtiden. Vi har anlitat Frys & Kylservice därför att det är ett företag som stämmer väl överens med våra värderingar. Vårt samarbete med dem sträcker sig många år tillbaka och vi värdesätter den relationen. Som yrkesmän är de kompetenta och lyhörda, säger Leif Arnesson, vd på Polfärskt i Östersund.

- Tekniken och lösningen vi installerar hos Polfärskt representerar framtiden. Miljövänligt, energieffektivt och ekonomiskt. Vi vill tillsammans med Polfärskt stärka vår position som företag, vi söker gröna lösningar med hållbarhetstanken som grund. Projekteringen är klar och vi går nu snart i produktionsfas I början av februari 2018 ska allt stå klart, säger Jan Lindfors, projektledare på Frys & Kylservice.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Kylma
  • Bravida
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se