Panasonic utökar sitt modellprogram av VRF-system

Publicerad: 26 Okt 2015
Panasonic utökar sitt modellprogram av VRF-system genom nya ECOi Hydrokit. Systemet återanvänder överbliven varmluft för att producera varmvatten och bidrar därmed till en stor energibesparing.

Det senaste tillskottet i Panasonics modellprogram återvinner värme som annars skulle gått till spillo i ett VRF-system. Värmen som återanvänds kommer från kylprocessen som uppstår vid användning av en luftkonditionering i kylläge. VRF-system används för butiker, kommersiella lokaler, hotell och kontor.

– Värmeåtervinningen är otroligt effektiv och miljövänlig samtidigt som vi ökat användarvänligheten genom möjligheten att använda den nya fjärrkontrollen CZ-RTC5, säger Sofia Törnlöf, Nordisk produktchef på Panasonic.

Panasonics ECOi Hydrokit lanseras under oktober 2015 och är kompatibel med 3-vägs ECOi VRF-system och dess utomhusenheter. Panasonics system omfattar cirkulationspump, flödesvakt, filter, säkerhetsventil, elpatron, expansionskärl och manometer. ECOi Hydrokit är utrustad med egen rumstemperaturgivare men även en extern rumsgivare kan anslutas för att ytterligare öka klimatkontrollen inomhus.

För att ytterligare öka användarvänligheten och effektiviteten kan ECOi Hydrokit användas tillsammans med den nya fjärrkontrollen CZ-RTC5. Fjärrkontrollen har en snygg design och är utrustad med pekskärm där man enkelt kommer åt funktionerna genom symboler istället för text.

När du är ansluten till ECOi eller PACi Elite Series-enheter kan displayen visa energiförbrukningen i systemet och även begränsa energiförbrukningen. Ytterligare energisparfunktionerna inkluderar återställning av temperaturen samt begränsning av inställningsområdet.  Applikationen är användbar i kommersiella lokaler och sjukhusmiljöer för att undvika för hög värme eller för mycket kyla.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • knapp
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se