Panasonic uppgraderar sin mest sålda värmepump

Publicerad: 6 Sep 2018
Panasonic uppgraderar sin mest sålda värmepump Flagship. Med ny teknik för luftrening och internetstyrning vill man göra modellen intressant för dem som behöver byta ut en äldre värmepump

Panasonic uppgraderar sin mest sålda värmepump Flagship. Värmepumpen beskrivs som en av marknadens mest energieffektiva med SCOP-värde på 5,38 *. Ny teknik för luftrening och internetstyrning ska enligt Panasonic göra modellen idealisk för dem som behöver byta ut en äldre värmepump. Den kan ge värme även vid utomhustemperaturer så låga som minus 35 °C ** och har energiklass, A+++. Nu är har den uppdaterats med ny luftreningsteknik och inbyggd WLAN för fjärrstyrning via internet.

Panasonics nya nanoe-X-teknik ger bättre luftkvalitet. Den oskadliggör och reducerar pollen, föroreningar, mögel och cigarettrök med hjälp av atomiserade, elektrostatiska vattenpartiklar i nanoström. Förutom att avlägsna lukt har pumpen även en intern avfuktare som begränsar förökning av mögel och bakterier. Detta gör att värmepumpen ger hälsosammare luft i hemmet på ett kostnadseffektivt sätt.

Nytt för i år är att Flagship har utrustats med inbyggt WLAN för fjärrstyrning via Internet. Detta ger möjlighet att styra temperaturen, fläkthastigheten och riktningen av luftflödet från smartphone eller surfplatta. Appen har också en timer för att styra de olika funktionerna – där kan du även välja att slå på eller av nanoe-tekniken och sätta pumpen i tyst läge när det behövs.

– De senaste åren har vi sett att fler vill byta ut den gamla värmepumpen. Det är ett smart val, särskilt när det gäller energieffektivitet och förbättrad kapacitet vid låga temperaturer. Dessutom ger luftreningstekniken stora fördelar, inte minst under den långa vintern vi har i Norden. Dammpartiklar, bakterier, virus och allergener trivs i det varma inomhusklimatet. Men mycket av de skadliga partiklarna kan oskadliggöras och elimineras med nanoe X, säger Sofia Törnlöf, marknadschef Panasonic Nordic.

 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • knapp
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se