Panasonic stärker upp för att möta ökad efterfrågan på luft/vattenprodukter

Publicerad: 25 Okt 2019
Panasonic fortsätter att expandera inom affärsområdet Heating and Cooling. Nu stärker man upp Sverige-teamet med tolv nya tjänster, för att möta en ökad efterfrågan på luft/vattenprodukter och för att stötta sin expansion på europeisk nivå – både vad gäller grön produktutveckling och produktion.

Panasonic har ett framgångsrikt 2018 bakom sig, med en tillväxt på 30 procent inom kommersiella lösningar och luft-vattenkategorierna. Nu siktar företaget på en effektivare och grönare produktion med målet att öka försäljningen i ytterligare. För att stötta expansionsplanerna väljer man särför att stärka upp Sverige-teamet med tolv nya tjänster inom service och sälj.

Inom service rekryterar man personer som kommer att hantera supportärenden, både via telefon och ute på fältet, samt utveckla Panasonics utbildningsmaterial och tekniska guidelines – sammantaget förväntas detta leda till kortare svarstider och förbättrad kundsupport. Vidare utökas säljteamet där fokus ligger på nykundsbearbetning för att expandera installatörsnätverk och marknadsnärvaro, men även för att stödja befintliga distributörer och stötta vidare expansion och tillväxt.

– Vi ser fram emot att stärka upp med nya kompetenta medarbetare i service- och säljteamet. Det är ett viktigt nästa steg i vår strategiska satsning inom luft/vatten på europeisk nivå, säger Sofia Törnlöf, försäljningschef inom affärsområdet Heating and Cooling på Panasonic. På den nordiska marknaden växer efterfrågan på Panasonics luft/vatten-värmepumpar, både till befintliga hus och nyproduktioner.

Man tror även på en ökad efterfrågan under 2020, utöver den organiska ökningen, med anledning av BBRs skärpta krav för energihushållning i nybyggnation.

– De nya, skärpta reglerna för nära-nollenergibyggnader innebär högre krav på energisnåla vattenpumpar, och vi är redo att möta de nya kraven redan nu. Det medför såklart ökad efterfrågan på våra produkter, vilket också är en av anledningarna till att vi stärker upp på personalsidan, fortsätter Sofia Törnlöf.

För att kunna skapa en effektivare och grönare produktutveckling öppnade Panasonic förra året den första luftvattenfabriken i Europa och nu har man även valt att flytta affärsområde R&D till samma marknad.

– Med den nya fabriken i Tjeckien ligger vår tillverkning bättre i linje med europeiska förordningar, samtidigt som våra kunder får reducerade leveranstider. Det bidrar dessutom till minskad miljöpåverkan jämfört med transporter från Asien, där vår tidigare fabrik var placerad. Vi ser också en enorm fördel med att ha forskning på samma marknad som produktutveckling - nu kan vi snabbt sätta in nya produkter och funktioner vilket leder till både effektivisering och produktivitetsökning, avslutar Sofia Törnlöf. 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • knapp
  • Ny annons
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se