Panasonic och Schneider Electric i nytt samarbete

Publicerad: 17 Okt 2016
Under Chillventa presenterade Panasonic och Schneider Electric en lösning för ett nytt sätt att integrera värme- och kylsystem tillsammans med Schneiders byggnadsstyrning som ska ge en helt ny nivå av kontroll- och energieffektivitet för kommersiella byggnader.

Tillsammans har företagen utvecklat ett trådlöst gränssnitt som möjliggör direkt kommunikation mellan Schneider Electrics BMS-anläggningar och styrsystem samt Panasonics VFR-baserade värme- och kylsystem via den trådlösa kommunikationsstandarden ZigBee. Integrationen ger fastighetsägare möjlighet att se alla centrala system – inklusive värme- och kylsystem, belysning, säkerhet och energi – när och var som helst genom ett enda gränssnitt, vilket ger bättre insikt till hur man kan minska energiförbrukningen och nå kostnadsbesparingar.

- Vi har investerat massivt i våra luftkonditioneringssystem för kommersiella fastigheter och bostäder samt vår supporttjänst, för att fullt ut kunna möta våra kunders behov och vi är glada att nu kunna leverera ytterligare fördelar i och med detta energistyrningssystem tillsammans med Schneider Electric. Genom att kombinera fastighetsstyrning med avancerad VRF-teknik kan vi hjälpa våra kunder ytterligare med att reducera driftkostnader och samtidigt stärka hållbarheten, säger Toshiyuki Takagi, direktör, Panasonic Air-Conditioner.

- Genom att skapa en förbindelse mellan stora energisystem såsom värme- och kylanläggningssystem är det möjligt för ägare att förenkla sitt jobb, bättre optimera effektiviteten i deras byggnader och minska energikostnaden. Genom att samarbeta med Panasonic kan vi leverera ett komplett system som fungerar för enstaka enheter och molnlösningar, oavsett byggnadstyp, storlek och ålder. Denna starka digitala ryggrad ger en ökad synlighet av byggnadsmiljön och är en nyckelkomponent för att förverkliga framtidens byggnationer, säger Laurent Bataille, direktör, Schneider Electric EcoBuilding Division.

Lösningen kan installeras trådlöst vilket bevarar den befintliga infrastrukturen och är idealisk för ombyggnationer av äldre byggnader. Lösningen kan ge full nytta med den innovativa ”plug-and-play”-tekniken, som gör det lättare att konfigurera omfattande VRF-system. Den kan ockå installeras som ett fristående system. Det här gör det enklare att installera och gör att installatören kan sparar både tid och minska kostnaderna. Dessutom kan man få tillgång till omfattande energirapporter och kontrollpaneler samt till Schneider Electrics och Panasonics support för att säkerställa att systemen fungerar på bästa sätt hela tiden.

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Bravida
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se