Panasonic lanserar DHW Floor-Standing Heat Pump

Publicerad: 27 Mar 2020
Panasonic Heating & Cooling Solutions lanserar nu DHW Floor-Standing Heat Pump, en ny golvstående värmepump. Den har tre installationsalternativ och en digital kontrollpanel som gör att användaren enkelt ska kunna övervaka den totala energiförbrukningen.

Den nya Domestic Hot Water Floor-Standing Heat Pump beskrivs vara en utmärkt lösning för alla typer av familjehem. Värmepumpen, som finns i volymerna 200 l och 270 l, är uppges vidare vara väldigt effektiv och kommer med högsta energimärkning (A+). Enligt Panasonic  minskar den dessutom energiförbrukningen med upp till 75 procent jämfört med en traditionell varmvattenberedare.

Den nya värmepumpen har tre enkla installationsalternativ: ofodrad (omgivande luft) fodrad (två kanaler) och semifodrad (en kanal för avluft). Med fyra driftsätt, baserade på användarens behov (auto, manual, boost och absence), kan den anpassas till alla hushåll och placeras vid trånga ytor. 

För en ännu effektivare användning finns 270 l-modellen med en extra spole och ytterligare två driftlägen, vilket inkluderar en backup för kokare och en för solenergi. I värmepumpens inre tank finns ett emaljfoder av högsta kvalitet som kommer med installerade dielektriska sammanslutningar i rörarbetet för att förhindra.

Enheten innehåller också en digital kontrollpanel som gör att användaren enkelt kan kontrollera energiförbrukningen. Värmepumpen har också en tryckavlastningsventil av säkerhetsskäl om det skulle förekomma fel eller tryckökningar.

 

Annons
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se