Panasonic förbättrar effektiviteten i populär luft/vatten-serie

Publicerad: 15 Jan 2020
Aquarea High Performance J Generation Bi-Bloc är Panasonics nya värme- och kyllösning för hem. Pumpen har fått den högsta energimärkningen, A +++, och beskrivs som lämplig både som ersättningspump för renoveringsobjekt och till lågenergihus.

Panasonic förbättrar och vidareutvecklar sitt populära Aquarea-sortimentet med effektiva luft/vatten-värmepumpar. Det senaste tillskottet till serien är Aquarea High Performance J Generation Bi-Bloc med R32 som köldmedium.

Med Panasonics inverterkompressorer anpassas värmepumpen till det hem som den är installerad i. Även ner mot utomhustemperaturer på -20 ° C uppges Aquarea-modellen ge effektiv värme. Dessutom kan den användas som luftkonditionering under varma sommarmånader.

Pumpen kan även ställas in på tyst nattläge vilket minskar ljudnivån under natten. Även utomhusenheternas ljud är reducerat jämfört med tidigare modeller vilket är särskilt användbart i tätbefolkade bostadsområden eller på landsbygden där buller kan påverka välbefinnande och komfort.

Värmepumpen kan justera temperaturen i hemmet efter utomhustemperaturen vilket ger användaren en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning. Dessutom kan Aquarea J Generation-serien användas med andra energireducerande alternativ.

Serien kan bland annat användas i kombination med andra högeffektiva varmvattensbehållare, till exempel serierna Stainless Steel Tank eller Enamelled Tank. Varmvattensbehållarnas isoleringskapacitet minskar den totala energiförlusten, vilket innebär att det i kombination med en Aquarea-pump ska bli en mycket energieffektiv lösning. Aquarea J Generation kan också användas med en solpanel. Det valfria gränssnittet gör att användaren kan optimera husets energiförbrukning.

Aquarea J Generation är kompatibel med Aquarea Smart Cloud - Panasonics app för fjärrstyrning av hela Aquarea-sortimentet. Detta inkluderar också övervakning av energiförbrukning. Dessutom kan underhåll av pumpen göras via Service Cloud-appen. Med den kan installatörer både felsöka och underhålla värmepumpen på distans utan att göra hembesök, vilket spar både tid och pengar för användaren.

Aquarea är också kompatibel med den tidsbesparande tekniken IFTTT (If This, Then That). Med IFTTT kan både enkla och mer avancerade instruktioner kopplas samman med Aquarea-systemet. Allt ifrån att slå på och stänga av systemet, till att skicka e-post eller felmeddelanden. Andra delar av det smarta hemmet kan också integreras. Exempelvis kan ett förprogrammerat läge justera inomhustemperaturen baserat på utomhusklimatet och lampor kan slås på och av - anpassat efter väderförhållanden.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se