Panasonic breddar Aquarea-H med kraftfullare modeller

Publicerad: 31 Maj 2016
De första modellerna, 3 och 5 kW, i Aquarea H-generationen, lanserades under hösten 2015. Nu utökas serien med två nya modeller om 7kW respektive 9kW.

 

Aquarea-värmepumparna ska enligt tillverkaren ge hög energibesparing och vara lämpliga för en rad olika slags installationer, från små privatbostäder till större kommersiella projekt.

– Aquarea-värmepumparna passar in i de flesta svenska hem och ger både sänkta energikostnader och är enkla att styra. Dessutom ges installatörer ett urval av energieffektiva luft-vattenvärmepumpar som är enkla att installera, säger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef för Panasonic Heating & Cooling.

Aquarea H-serien är energimärkt med A+++ vid 35 grader och A++ vid 55 grader. Designen beskrivs som modern och utvecklad för att göra monteringen enkel. Bland annat är köldmedierören placerade parallellt med vattenrören för att möjliggöra en enklare och snyggare installation.

Den nya touch-kontrollpanelen är flyttbar och kan placeras centralt i huset, så att man även kan använda den inbyggda givaren i kontrollen som rumsgivare. Fjärrkontrollen har stora, tydliga knappar och det är möjligt att få fram statistik om energiförbrukningen tack vare den inbyggda flödesmätaren som kan visas för en dag, vecka eller för hela månaden.

I enheten kan man också montera ett utbyggnadskort för att administrera flera funktioner, såsom bl a solceller, kaskadstyrning, pool och styrning via 0-10V-signal. En betydande nyhet är att trevägsventilen kan monteras internt i innedelen, vilket ger ett snyggare montage. En annan nyhet är det inbyggda smutsfiltret med avstängningskranar för enkel rengöring. Aquarea H-generationen är också kompatibel med nya Aquarea Smart Cloud som ger möjlighet till administration av systemet över en nätanslutning.  

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Fastighetsmässan
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • knapp
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se