Ny VD och koncernchef för Systemair

Publicerad: 30 Jun 2015
Styrelsen för Systemair AB har utsett Roland Kasper till ny VD för Systemair AB med tillträde vid årsstämman den 27 augusti 2015. Gerald Engström föreslås av valberedningen att väljas till styrelseordförande.

Roland Kasper, 45 år, började på Systemair 2007, medlem av koncernledningen sedan 2011 och marknadsdirektör med ansvar för produktsortimentet. Roland är även styrelseledamot i många av Systemairs dotterbolag.  

Roland är Dipl. Ing. i Energi och Värmeteknik från Fachhochschule Giessen, Tyskland och har tidigare varit produktansvarig på FläktWoods Group och på ABB Ventilation Products GmbH samt försäljningsansvarig för luftdon och kylbafflar på ABB Ventilation Products AB.
 
- Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Roland Kasper som VD för Systemair. Roland har lång erfarenhet från ventilationsbranschen och känner Systemair och branschen väl. Jag och resten av styrelsen är övertygad om att Roland är rätt person att ta över ansvaret som VD för Systemair. För egen del avser jag att fortsatt vara operativ inom förvärvsfrågor och investerarrelationer, säger Gerald Engström, nuvarande VD och koncernchef för Systemair AB.
 
- Jag är mycket glad, stolt och samtidigt väldigt ödmjuk inför uppgiften att ta över efter Gerald Engström. Systemair är ett ledande bolag inom ventilationsbranschen. Vi kommer att vidhålla vår strategi att växa internationellt genom fortsatt utveckling av energieffektiva produkter, genomtänkt marknadsbearbetning via våra säljbolag i 45 länder samt förvärv, säger Roland Kasper.
 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se