Nibe samarbetar med Ingemar Stenmark och Malin Wollin i ny webbserie

Publicerad: 27 Feb 2018
Nibe Energy Systems lanserar nu ett samarbete med skidlegenden Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin. Syftet är att sprida uppmärksamhet om vikten av att förnya sitt värmesystem i tid, för ett perfekt inomhusklimat med minimal påverkan på miljön och energiräkningen.

Den 2 mars är det dags för webbserien ”Det stora utbytet” som släpps på Nibes webbsida och sociala medier. Under åtta avsnitt får publiken följa skidlegenden Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin när de bestämmer sig för att förbättra familjens inomhusklimat och göra något åt sina gamla värmesystem.

– Med samarbetet vill vi peka på vinsterna med att uppgradera sitt värmesystem i tid för att behålla ett inomhusklimat som är perfekt och hållbart för varje familjs specifika behov, säger Magnus Axelsson, Marknadskommunikationschef Nibe Energy Systems.

Många villaägare investerade i värmepumpar för ett tjugotal år sedan och står nu inför samma utbyte som Ingemar och Malin. Under de kommande åren beräknas cirka 50 000 värmepumpar behöva bytas ut i Sverige. Det finns många anledningar till att byta pumpen i god tid.

– Du slipper osäkerheten med en värmepump som börjar bli till åren. Om man uppgraderar sitt värmesystem i tid kan man vara trygg i att energikostnaderna förblir låga, att modern teknik gör att man kan kommunicera med värmepumpen via exempelvis mobiltelefonen och att hushållet till stor del drivs av förnyelsebar energi med minimal påverkan på miljön, säger Magnus Axelsson.

I webbserien får vi följa Ingemar och Malin när de går från ord till handling.

– Vi hade en ohållbar situation hemma med varmvatten som ständigt tog slut och pellets som behövde fyllas på dagligen. Därför var det bråttom att förnya värmesystemet. För oss är det viktigt att ha en energilösning som är bra för miljön och samtidigt ekonomisk, därför bestämde vi oss för en luft/vattenvärmepump, säger Malin Wollin.

– Jag har länge tänkt på att byta till en ny bergvärmepump men inte tagit tag i det. När jag och min fru jämförde olika produkter och läste på om fördelarna så kändes det bra att byta till Nibe. Men den nya värmepumpen önskar jag sänka energiförbrukningen ännu mer, säger Ingemar Stenmark om sitt utbyte.

Fotograf/Källa: Seventy Agency

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se