Munters har förvärvat Reventa

Publicerad: 26 Nov 2015
Munters har förvärvat 100 procent av aktierna i Reventa, ett företag som specialiserat sig på system för klimatkontroll i byggnader avsedda för djurhantering. Reventas huvudkontor ligger i Horstmar, Tyskland, tillsammans med företagets avdelningar för försäljning, tillverkning samt forskning och utveckling.

Munters utvecklar klimatlösningar för kunder inom ett flertal olika branscher. Inom lantbruk ligger fokus på att kontrollera inomhusklimatet för djur och växter. Munters bidrar i hög grad till att människor får mat för dagen genom att kontrollera inomhusklimatet i anläggningar över hela världen. Reventas kunskap och produktportfölj beskrivs förstärka Munters position inom segmentet svinuppfödning och på marknaderna i Nord- och Östeuropa. 

- Reventas ledning har lyckats utmärkt med att bygga upp en stabil och framgångsrik verksamhet som tillhandahåller högkvalitativa produkter för fjäderfä- och gris, sade Peter Gisel-Ekdahl som ansvarar för Munters lantbruksrelaterade verksamhet. Munters kommer att kunna utöka sin framgångsrika produktportfölj så att den omfattar Reventas produkter och lösningar, medan Reventas kunder kommer att dra nytta av Munters globala organisation, fortsatte Gisel-Ekdahl.

- Vi är väldigt glada över att gå samman med Munters; detta kommer att medföra större möjligheter för både våra kunder och för våra medarbetare, kommenterade Thomas Pollmeier, vd och tidigare ägare av Reventa. Munters ger oss möjlighet att komma in på nya marknader över hela världen.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Bravida
  • Fastighetsmässan
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se