Mitsubishi Electric stärker sin position inom värmepumpar och luftkonditionering i Norge

Publicerad: 24 Jun 2015
Mitsubishi Electric Europe BV har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i sin norska distributör av värmepumpar, MIBA AS, i ett steg att stärka sin närvaro på den norska marknaden.

I linje med den fortsatt starka tillväxten i den norska ekonomin har marknaden för värmepumpar ökat under de senaste åren som följd av stor efterfrågan på låg energiförbrukning. Dessutom förväntas efterfrågan på luft/vattenvärmepumpar öka.

Masahiko Konishi, European Product Marketing Director för luftkonditioneringssystem på Mitsubishi Electric säger:

-Att förena MIBA och Mitsubishi Electric är ett stort steg framåt för oss för att ytterligare utöka vår verksamhet i Norge, de har omfattande lokal kunskap och expertis som gör det möjligt för vår verksamhet att växa och blomstra. Vi välkomnar dem ombord.

MIBA har sålt Mitsubishi Electric värmepumpar i Norge i nästan 25 år, och har ett starkt fotfäste på marknaden. Genom att förvärva MIBA och förena dess försäljningsorganisation och omfattande lokala distributionsnät, strävar Mitsubishi Electric efter att utvidga sin verksamhet i Norge genom att säkra nya kunder och fördjupa sin relation med sina befintliga. Målet är att öka omsättningen till cirka 36 miljoner euro fram till 2018.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Bravida
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se