Mitsubishi Electric Europe förvärvar AQS Produkter AB

Publicerad: 2 Apr 2020
Mitsubishi Electric Corporation har, genom det europeiska dotterföretaget Mitsubishi Electric Europe B.V, från och med 1 april förvärvat alla aktier i AQS produkter AB, en svensk distributör av komfort-, process- och IT-kylning.

AQS har sålt kylaggregat och värmepumpar till den kommersiella marknaden i 35 år och besitter en hög teknisk kompetens och ett stort branschkunnande. Fram till nu har Mitsubishi Electric i huvudsak sålt produkter för privatmarknaden och lätta kommersiella produkter i Sverige genom den skandinaviska filialen av Mitsubishi Electric Europe. AQS har varit huvuddistributör av varumärkena Climaveneta och RC som tillverkas och ägs av Mitsubishi Electric Hydronic & IT Cooling Systems sedan ett förvärv år 2015.

– Vi välkomnar AQS till Mitsubishi Electric-familjen. Det här är en spännande möjlighet för oss att stärka vårt erbjudande och växa på den svenska marknaden. Med AQS får vi nu ett komplement till vår produktportfölj som breddar vårt utbud av innovativa och energibesparande chillers* så att vi ännu bättre kan möta den höga efterfrågan på marknaden, säger Itaru Watanabe, Branch President för Mitsubishi Electric Europe B.V (Scandianvia).

Efterfrågan bland villaägare på luftkonditionering och värmepumpar har varit stor i Sverige de senaste åren. Även intresset för chillertekniken har ökat från kommersiella fastighetsägare på den svenska marknaden. Inte minst för att man i Sverige har kunnat se flera nyetableringar av stora datacenter, vilket ökar behovet av effektiv IT-kyla.

Genom förvärvet av AQS siktar Mitsubishi Electric på att stärka sin ställning på marknaden för kommersiella produkter i Sverige och att också stärka Mitsubishi Electric Europas förmåga att erbjuda helhetslösningar genom AQS kunnande.

Annons
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Ny annons
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se