Lodam har blivit Bitzer Electronics

Publicerad: 4 Jun 2019
Från och med den 4 juni 2019 kommer Lodam Electronics A/S, specialiserade på utveckling av styr- och reglerelektronik för OEM, gå under namnet Bitzer Electronics A/S.

Bitzers dotterbolag Lodam Electronics A/S, beläget i Sønderborg, Danmark, har integrerats under Bitzers varumärkesparaply från och med den 4 juni 2019, vilket följs upp med ett namnbyte till Bitzer Electronics. Det här steget beskrivs förankra Bitzers expertis inom elektronikområdet och förstärka företagets position på marknaden för kyl- och luftkonditioneringsteknik i det långsiktiga perspektivet.

Under de 12 år som gått sedan Bitzer förvärvade Lodam har företagen vuxit samman genom produktion, inköp och kvalitetsarbete. Samtidigt står det också klart att moderna krav på tillgänglighet och energieffektivitet inte kan mötas utan intelligent electronik. Idag har utrustning för motorskydd, IQ-moduler och frekvensstyrning från Lodam blivit en central del hos alla Bitzers kompressorer. Med namnbytet kommer Lodam, enligt Bitzer, kunna ta en ännu starkare position hos både befintliga och potentiella kunder.

Gianni Parlanti, Chief Sales and Marketing Officer, kommenterar namnbytet så här:

- Med namnbytet visar vi våra kunder världen över att alla våra komponenter kommer från en källa och matchar varandra perfekt. Bitzer levererar inte bara kompressorer, utan smarta sådana och vi utvecklar många av dessa smarta lösningar tillsammans med vårt danska dotterbolag.

Med Lodam har Bitzer ökat integreringen av elektronik i sina produkter. Genom namnbytet säger man sig vilja man demonstrera hur viktig Lodam är och har varit i denna process, samt integrera dotterbolaget ännu bättre i företagsgruppen.

Namnbytet uppges inte påverk organisationen i övrigt eller företagets anställda i Sønderborg. Lodam grundades 1968 och har varit en del av Bitzer-gruppen sedan 2007. Vid den tidpunkten hade företaget 23 anställda, vilket nu har vuxit till över 110 anställda.

Annons
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se