Lindab förvärvar slovenskt ventilationsföretag

Publicerad: 11 Jun 2015
Lindab har träffat en principöverenskommelse med slovenska IMP TIO Group om att förvärva IMP Klima. IMP Klima verksamhet omfattar produkter och lösningar för ventilation och inneklimat med spetskompetens inom ventilationsaggregat och fläktar. Förvärvet sägs stärka Lindabs ambition att utveckla positionen som helhetsleverantör inom ventilations- och inneklimatlösningar.

IMP Klima har sitt säte och huvudsakliga verksamhet i Godovic, Slovenien, med enheter för tillverkning samt ett modernt forsknings- och utvecklingscenter. Tillverkningsverksamhet bedrivs även i Sarajevo, Bosnien. Omsättningen uppgick 2014 till cirka 240 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 415 anställda. Försäljning sker till Balkan, Ryssland, Europa samt till Mellanöstern.  
 
Lindabs VD och koncernchef, Anders Berg, kommenterar:
- Genom det strategiska förvärvet av IMP Klima utvecklar vi ytterligare vårt erbjudande och höjer kompetensen för helhetslösningar inom ventilation vilket ger trygghet för våra kunder. Lindab förvärvade tidigare i år MP3 med spetskompetens inom rök- och brandskydd, och nu tar vi ytterligare ett steg i realiseringen av vår strategi.

Ventilationsaggregatet är en viktig del i ett ventilationserbjudande, därför är IMP Klima som utmärks av hög kvalitet och stor kompetens ett mycket viktigt och välkommet tillskott till Lindabs verksamhet och stärker oss inom ett antal andra områden utöver aggregat också. Vidare får vi även en stärkt marknadsnärvaro på ett flertal områden.

Förvärvet förväntas ge synergivinster främst inom försäljning och ge ett positivt bidrag till Lindabs verksamhet inom ett år. Övertagandet är villkorat av en slutlig registrering av omstrukturering på säljarsidan och av godkännande från vissa nationella konkurrensmyndigheter. 

(På fotot: Anders Berg, VD och koncernchef för Lindab)

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se