LG öppnar moderniserad AC Academy

Publicerad: 20 Apr 2015
Torsdagen den 16:e april 2015 slog LG upp portarna till sin nybyggda och moderniserade AC Academy, som har flyttat från Arlandastad till Kista. AC Academy är LG:s utbildningscenter för sina partners inom kyla- och värmeprodukter. Sedan starten år 2010 har över 2 500 installatörer, konsulter och säljare i Norden utbildats och certifierats av LG inom områdena produktutbildning, installation och service för luft/luft värmepumpar och kommersiell AC samt konsultutbildning. Lagom till femårsjubileet har centret nu både flyttat och moderniserats.

– Vi är väldigt stolta och glada över att äntligen kunna visa upp och börja använda vår nya AC Academy, som är mer lösningsorienterad än den tidigare, säger Stefan Lögdberg, nordisk säljchef för Air Conditioning and Energy Solutions på LG Electronics. I våra nya lokaler har vi fått möjligheten att presentera våra produkter i mer verklighetstrogna miljöer, där vi verkligen kan visa på dess bredd och mängd av användningsområden inom olika vertikaler så som hotellmiljö, butiksmiljö och lagerlokal.

På nya LG AC Academy finns alla LG:s produktkategorier installerade direkt på plats. Detta gör att det är lätt att hålla utbildningarna på ett verklighetstroget sätt. Dessutom finns en klimatkammare där det går att demonstrera hur produkterna arbetar vid olika utomhustemperaturer, oavsett om det är sommar och 25 grader varmt eller riktigt kall vinter ute.

LG samarbetar tätt med Kinnan som distributör i Sverige, Norge och Danmark och erbjuder regelbundet kurser till Kinnans kunder. Vid öppningen av det nya centret anordnade LG en invigningsceremoni, dit representanter från Kinnan i Sverige, Danmark och Norge samt ett femtiotal kunder och installatörer var inbjudna.

– AC Academy är ett mycket bra hjälpmedel för oss för att utbilda våra kunder. Att produkterna faktiskt är installerade på plats så att man kan visa hur de fungerar i praktiken är det som gör skillnaden mot många andra utbildningar. Det är en fantastisk möjlighet att kunna få bjuda in kunder till kurser på AC Academy, säger PO Södergran, teknisk chef på Kinnan AB.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Bravida
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se