LG har testat SCOP vid underhållsvärme

Publicerad: 7 Okt 2015
LG:s flaggskeppsmodell i värmepumpssegmentet, Nordic Prestige Plus, testades nyligen av Teknologisk Institut i Danmark för att mäta SCOP-värdet i Low Heat-läge. Testet gjordes med bakgrund av att värmepumpar ofta används för att värma upp sommarstugor under den kalla säsongen.

På LG:s värmepumpar innebär underhållsvärme, Low Heat, att pumpen jobbar för att hålla en inomhustemperatur på mellan nio och tretton grader. Eftersom detta är ett vanligt användningsområde ville LG ta reda på hur bra Nordic Prestige Plus presterar under sådana förhållanden. Resultatet ifrån testet visade att Nordic Prestige Plus hade ett Low Heat SCOP på hela 6,33 vid en inomhustemperatur på 9°C.

– Vi är mycket glada över att vi genomförde det här testet och att vi fick ett så fantastiskt resultat, säger Stefan Lögdberg, nordisk försäljningschef för LG:s kyla- och värmeprodukter. Vi är de första i Norden som har testat SCOP-värdet vid Low Heat, och vi tycker det är ett viktigt värde att visa. För slutkonsumenter som i första hand använder värmepumpen för att hålla värmen i sommarstugan under höst- och vintersäsongen är det av högsta relevans att värmepumpen presterar bra under dessa förhållanden. Vi tror att testresultatet kan vara en trovärdig kvalitetsstämpel för dessa konsumenter, och hoppas att detta säljargument ska hjälpa våra återförsäljare.

LG Nordic Prestige Plus är uppföljaren till Nordic Prestige som redan år 2013 fick bra testresultat i SP:s värmepumpstest. Nordic Prestige Plus uppges ha både högre SCOP och högre kapacitet vid låga temperaturer än Nordic Prestige och är testad ner till -25°C. Dessutom är Nordic Prestige Plus förberedd för WiFi-uppkoppling för styrning via mobilen. 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se