Kylma lanserar Toshiba Daiseikai 9 för den nordiska marknaden

Publicerad: 27 Nov 2017
Toshiba lanserar generation nio av serien Daiseikai för den krävande nordiska värmepumpsmarknaden. Daiseikai 9 bygger vidare på den väl beprövade Daiseikaiserien med Nordisk Design (-ND).

Daiseikai 9 har energiklass A+++ i både värme och kyla med SCOP-värden på upp till 5,30, och erbjuds i två storlekar med värmekapacitet upp till 7,70 kW och kylkapacitet till 4,10 kW. Dessutom använder Daiseikai 9 köldmediet R32 med lågt GWP-tal.

Daiseikai 9 har ett fabriksgaranterat arbetsområde från -30°C till +24°C i omgivande utomhustemperatur med en mycket hög värmekapacitet och verkningsgrad. Den inbyggda aktiva luftrenaren, som även är självrengörande, säkerställer renare inomhusluft. Med ett 3D luftflöde går det att välja mellan sex olika positioner för luftspridning.

Daiseikai 9 uppges vidare ha en unik braskaminsfunktion (Fireplace mode) där inomhusdelen effektivt sprider värmen från annan värmekälla i huset, medan utomhusdelen stängs av tills värmekällan svalnar för att spara energi. Via fjärrkontrollen kan användaren välja olika val av braskaminsdrift. Behovsstyrd avfrostning som även tar hänsyn till mycket kalla klimat, med möjlighet att via en knapptryckning på fjärrkontrollen kunna rensa utedelen fri från is/snö, och därmed ser till att enheten kan användas säkert i de mest extrema förhållanden. Daiseikai har ett självrengörande ytskikt på värmeväxlaren i inomhusdelen som förebygger uppkomst av smuts och partiklar.

Med en ljudtrycksnivå ner till 20 dB(A) för inomhusdelen samt att utomhusdelen via fjärrkontrollen kan ljudnivåsänkas med 4dB(A) säkerställs ljudkomforten både inom- och utomhus.   

Daiseikai 9 har veckotimer med program för temperatur, driftläge och fläkthastighet. Ytterligare driftsfunktioner som kan styras från fjärrkontrollen är high power, eco-funktion, effektuttagsbegränsning och förvald favoritinställning samt ett separat driftläge för underhållsvärme med temperaturval mellan 5°C och 13°C. Som tillbehör för fjärrstyrning finns  GSM och WiFi-styrning. 

Funktionsrika Daiseikai 9 är designad för att smälta in i skandinaviska hem. Den är kompakt (endast 29 cm hög) och har rundade kanter och hörn av designmässiga skäl. De diskreta färgade lysdioderna, som kan dimmas eller stängas av helt, visar aktiv funktion. 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Fastighetsmässan
  • Kylma
  • Bravida
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se