Kinesiska Songz tar över Lumikko

Publicerad: 12 Dec 2017
Kinesiska Songz Automobile Air Conditioning tar över Lumikko Technologies Oy. Det finska företaget har varit en del av Bitzer Group sedan 2012 och är specialiserade inom utveckling och tillverkning av kylsystem för lastbilssektorn. Framöver kommer Lumikko istället vara en del av Songz, vilka sedan många år är en partner till Bitzer på den kinesiska marknaden.
Songz, som är ett av de ledande företagen för luftkonditionering i bussar på den kinesiska marknaden, har jobbar nära Bitzer i snart 20 år. Den 1 december 2017 träffade företagen en överenskommelse som innebär att Songz tar över Lumikko. Efter att affären godkänts av berörda myndigheter i Kina kommer Lumikko vara ägt till 100% av Songz.
 
- Den här överenskommelsen har en strategisk betydelse för alla tre företag och utgör en fantastisk möjlighet till att skapa en stor, global aktör inom sektorn för kylda lastbilar och bussar, säger Gianni Parlanti, Chief Sales and Marketing Officer hos BITZER. Kylaggregaten från Lumikko har skräddarsytts för att passa Bitzers kompressorer och använder sig av den nya generationens gränssnitt för mobila applikationer ifrån Lodam, vilket är Bitzers kompetenscenter för elektronik.
 
Med en väldigt stor del av bussmarknaden i storstäder såväl som tåg- och bilapplikationer, är Songz en av marknadsledande företagen i Kina. Bolaget är börsnoterat, har sitt huvudkontor i Shanghai och drygt 2000 anställda.
 
- Med förvärvet av Lumikko utökar Songz sitt utbud med högkvalitativa kylenheter för lastbilsmarknaden. Partnerskapet har varit framgångsrikt i Asien i snart 20 år och vi kommer nu att jobba för samma succé i Europa, säger Parlanti om samarbetet med Songz.
 
- Med mogna produkter och avancerad teknologi från Lumikkos och Songzs gemensamma erfarenheter på den växande asiatiska marknaden finns det en lovande framtid för bägge företag i att stärka affärerna i såväl Asien som i Europa, säger said Chen Rui, styrelsens sekreterare.
Annons
Din ort
Fastighet AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Ny annons
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se