Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Interxion öppnar nu sitt nya datacenter som ska värma upp tusentals bostäder

Publicerad: 1 Okt 2020
Nu öppnar Interxion första fasen av sitt sjätte datacenter i Stockholm vid namnet STO6. Med sina, när det är fullt utbyggt, 3 300 kvadratmeter väntas det nya datacentret nå 30 miljoner internetanvändare och spillvärmen kommer att värma tiotusentals av stockholmarnas hushåll.

Samtliga Interxions datacenter i Europa uppges använda enbart förnybar energi och vara designade efter de senaste branschstandarderna. I Sverige har Interxion sedan 2015 samarbetat med Stockholm Exergi och deras initiativ Öppen Fjärrvärme. Interxion hjälper till genom att återanvända spillvärme från sina datacenter till fjärrvärmenätet.

- STO6 är den typ av datacenter som behövs för att möta framtidens digitala utmaningar vad gäller uppkoppling, men också miljömässigt eftersom spillvärmen från datacentret kommer användas till att värma upp stockholmarnas hem, kommenterar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Det nya datacentret STO6 är utformat så att ännu mer värme kan återföras till fjärrvärmesystemet. Genom en stor investering i egna värmepumpar kommer STO6 bidra till att värma upp tusentals hushåll i Stockholm med energi som annars skulle gå till spillo.

– Vårt digitala samhälle konsumerar stora mängder energi, men istället för att vara en påfrestning för klimatet har vi på Interxion sedan många år arbetat strategiskt med åtgärder för att bli koldioxidneutrala. Vi är glada över att förstärka samarbetet med Stockholm Exergi, och dessutom göra stora egna investeringar för att fortsätta ta vårt ansvar för klimatet och framtiden. Samtidigt som vi med öppningen av STO6 ger ny plats åt fler organisationer för en grönare bas för sin IT-miljö, säger Peder Bank, Nordenchef på Interxion.

På bilden:  Anna König Jermyr och Peder Bank.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se