Inget Chillventa i år - flyttas till 2022

Publicerad: 3 Jun 2020
Mot bakgrund av den pågående Coronapandemin och dess påverkan på den globala ekonomin har NürnbergMesse i samråd med utställarrådet beslutat att inte arrangera Chillventa 2020. Nästa gång mässan arrangeras blir istället 11-13 oktober 2022.

- Det var inget lätt beslut att ta, säger Petra Wolf, styrelseledamot för NürnbergMesse. För att fånga upp känslan inom branschen genomförde vi en omfattande undersökning med de över 800 utställare som redan hade anmält sig samt de besökare som fanns på plats 2018. Resultatet från undersökningen ligger till grund för beslutet att ställa in Chillventa i år.

Arrangörerna av Chillventa undersöker nu möjligheterna att digitalisera delar av Chillventa, med sikte på de datum som annars hade varit aktuella för denna höst.

- Av de många samtalen och diskussionerna vi haft de senaste veckorna har vi förstått att, med tanke på de ovanliga omständigheterna detta år, våra kunder fortfarande skulle uppskatta möjligheten att interagera och lära sig mer om nya produkter även om man inte kan vara på plats.

Istället kommer arrangörerna nu att satsa hårt på att kunna erbjuda en plattform för t ex Chillventa Congress eller de olika forum som annars skulle ägt rum under själva mässan.

- Vi är väldigt tacksamma för de många ärliga och konstruktiva konversationer vi haft med våra utställare och samarbetspartners de senaste veckorna, vilka hjälpt oss i vår beslutsprocess. Vårt viktigaste övervägande handlar om att inte arrangera något event mot branschens önskan. Chillventa är en hörnsten i den internationella gemenskapen som finns inom kyl- och värmepumpsindustrin, och det vill vi fortsätta att vara. Vi är av åsikten att det är viktigt att upprätthålla statusen som den världsledande mässan för kylteknik. I kontexten av Covid-19-pandemin, reserestriktioner och den rådande internationella ekonomiska situationen utgår vi ifrån att om vi arrangerat Chillventa i år, så skulle det inte bli den succé som våra kunder hade velat se. Även om läget kan antas vara annorlunda i oktober är det rätt att ställa in mässan redan nu och ge våra kunder möjligheten att planera med lite mer säkerhet.   

Chillventa kommer tillbaka den 11-13 oktober 2022. Chillventa Congress inleds dagen innan, den 10 oktober.  

Foto: NuernbergMesse / Thomas Geige

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Panasonic
  • Ahlsell
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se