Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Hon är Panasonics nya försäljningschef

Publicerad: 19 Jun 2019
Sofia Törnlöf tillträder som försäljningschef för Panasonics affärsområde Heating and Cooling. Hon kommer tidigare från en tjänst som nordisk marknadschef i företaget men väljer nu att ta steget vidare i en ny roll som försäljningschef.

Panasonic fortsätter att expandera inom affärsområdet Heating and Cooling. I takt med detta har man valt att tillsätta Sofia Törnlöf som ny försäljningschef för att kunna utveckla nya affärsmöjligheter och fortsätta lyfta företagets Co2-produkter, kommersiella lösningar samt luft-vatten-sortiment.


Sofia har jobbat i branschen i över tio år och kommer senast från en tjänst som nordisk marknadschef där hon bland annat ansvarade för att stärka Panasonics varumärke inom B2B och stötta återförsäljare med rätt sälj- och marknadsverktyg. Nu blickar hon framåt mot nya utmaningar i rollen som försäljningschef.
– Jag har jobbat länge i branschen och hoppas kunna bidra med min breda erfarenhet och kompetens. Jag ser fram emot att utveckla säljteamet och etablera nya affärsmöjligheter för att bidra till Panasonics fortsatta framgångsrika resa inom värme- och kyllösningar, säger Sofia Törnlöf.


Panasonic har ett framgångsrikt 2018 bakom sig med en tillväxt på 30 procent inom kommersiella lösningar samt luft-vattenkategorierna. Nu väntar ett nytt spännande år med flera produktlanseringar och de planerar även att stärka säljteamet ytterligare med fler medarbetare.
– Vi fortsätter att expandera och söker just nu fler kompetenta medarbetare till sälj- och marknadsavdelningen. I år kommer vi även att utöka vårt luft-vatten-sortiment med fler R32-modeller samt en ny ventilationslösning, framtagen för hustillverkare som vill erbjuda sina kunder det mest hållbara och energieffektiva lösningarna, säger Sofia.

I fjol ingick Panasonic ett strategiskt partnerskap med svenska ventilationsföretaget Systemair med syftet att utveckla gemensamma, integrerade och hållbara HVAC-lösningar. I år väntas samarbetet generera flera lanseringar.
– Vi ser fram emot att lansera nya kyl-lösningar i partnerskapet med Systemair där vi redan har sett en efterfrågan på våra produkter, avslutar Sofia.

Din ort
Mitsubishi AQS Panasonic
  • knapp
  • Kylma
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se