Hög tid att söka yrkeshögskolan

Publicerad: 7 Apr 2017
Det är nu bara några veckor kvar innan ansökningarna till yrkeshögskolan skall vara inne och med rådande brist på kyl- och värmepumpstekniker är det viktigt att branschen lyckas fylla tillgängliga platser. - Hjälp till att sprida budskapet om utbildningarna, uppmanar Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Alla kan vi agera ambassadörer för branschen och se till att fler ungdomar upptäcker den.

Det råder en hård konkurrens om studieintresserade ungdomar, men det är nog få branscher som kan erbjuda samma trygghet som kyl- och värmepumpsbranschen, det menar Per Jonasson. Enligt en rapport som nyligen togs fram av Industrifakta finns ett akut behov cirka 900 kyl- och värmepumpstekniker.

- Det är konstaterat att vår bransch är en av de som lider av störst brist på personal, så jag skulle säga att den som söker sig till oss inte behöver oroa sig för att gå arbetslös efter utbildningen, säger Per Jonasson. Många får till och med anställningserbjudanden redan innan avslutade studier.

De utbildningsorter som är aktuella inför höstens terminsstart är Katrineholm (Installatörernas Utbildningscentrum, IUC), Stockholm (Stockholms Tekniska Institut, STI) samt Helsingborg (Personal Skills).

- Sista ansökningsdatum varierar med ett par veckor mellan de olika utbildningarna, men vänta inte att ta kontakt med respektive utbildare ifall du är intresserad av att söka till dem eller om du har frågor. Och är du redan i branschen – sprid budskapet om utbildningarna till vänner och bekanta, de kanske känner någon som söker en ny utmaning eller vill skaffa sig en framtidssäkrad utbildning.

Sista ansökningsdatum:
18 april, IUC, Katrineholm - Kyl & Värmepumptekniker
8 maj, STI, Stockholm - Kyl & Värmepumptekniker
14 maj, Personal Skills, Helsingborg - Kyl & Ventilationstekniker

Läs mer om utbildningarna på skolornas hemsidor:
Installatörernas Utbildningscentrum, IUC 
Stockholms Tekniska Institut, STI  
Personal Skills 

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Fastighetsmässan
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se