Håll temperaturen nere i serverrummet med R32

Publicerad: 21 Jun 2018
Som en del av Panasonics övergång till köldmediet R32 lanseras nu också serverrums-serien (Z-TKEA) med det miljövänligare köldmediet.

Serverrum innehåller avancerad teknik och många maskiner som snabbt blir mycket varma. Värmen som kommer från utrustningen gör att kylanläggningen i sådana rum måste uppfylla extra höga krav. Den nya Z-TKEA-lösningen från Panasonic beskrivs vara speciellt utformad för serverrum och håller en konstant och säker temperatur i rummet.

Z-TKEA har energimärkning A +++ och ett SEER-värde på 8,5. Enheterna kan ge full kapacitet vid utomhustemperaturer ner till -20 °C,  och kompressorn fortsätter att producera kyla ända ned till -22 ° C.

Vidare har Z-TKEA en kontrollenhet (PAW-SERVER-PKEA) som hanterar två enheter samtidigt för att ge extra säkerhet, garanterad drifttid samt förlängd livslängd. Detta säkerställer att de två enheterna har samma antal driftstimmar. Om en enhet stannar, tar andra enheten över, vilket säkerställer stabil drift och temperatur.

Kontrollenheten skickar omedelbart meddelanden och uppdateringar till den som hanterar utrymmet eller byggnaden, så att eventuella fel eller temperaturförändringar kan korrigeras. Skulle det finnas en situation där temperaturen stiger över enhetens kapacitet startar den andra enheten i vänteläge så att de kan arbeta tillsammans för att sänka temperaturen.

Det molnbaserade övervakningssystemet, som stöds av Panasonics RAC WIFI Kit (CZ-TACG1), möjliggör fjärrstyrning av systemet, vilket gör det möjligt att ha kontroll över temperatur och energianvändning via en mobil eller surfplatta.

Z-TKEA-lösningarna är tillgängliga från 2,5kW upp till 7,1kW och har en 5-årig garanti på kompressorn.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Bravida
  • Ny annons
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Fastighetsmässan
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se