Hagmans Kyl & Energiteknik får stort installationsjobb vid hotellbygge på Lidingö

Publicerad: 30 Aug 2019
Veidekkes dotterbolag Bra Bygg har fått uppdraget för ESS group och Gillesvik Fastigheter att i samverkan utföra ombyggnation och nybyggnation av Blue Hotel på Lidingö. Kontrakterade för installation av kyla och värme är götebortsföretaget Hagmans Kyl, och valet av utrusning föll på Panasonic VRF-system.

Avtalet innefattar totalrenovering av befintlig byggnad om cirka 6 000 kvm, nybyggnation på 2 000 kvm, vilken omfattar nya rum, nya badbassänger, med mera. Byggnationen planeras vara färdigställd våren 2020. Total yta som berörs av byggnationen är ca 8 000 kvm med ett ordervärde på ca 170 miljoner.

Kontrakterade för installation av kyla och värme är götebortsföretaget Hagmans Kyl, och valet av utrusning föll på Panasonic VRF-system. Totalt rör det sig om 141 hotellrum. Hagmans kommer även installera värmepumpar för uppvärmning av badbassängerna.

- Vi är tacksam för förtroendet & samarbetet med Bra Bygg & ESS Groupe. De kände sig trygga med oss, då vi byggt flertal hotell med Panasonic, som levererar driftsäkra system, säger Jonas Hagman, ägare av Hagmans Kyl & Energiteknik.

Blue Hotel är ett konferenshotell på Elfvik i Lidingö kommun. Anläggningen byggdes mellan 1966 och 1969 som kursgård för IBM och är sedan år 2003 ombyggd till en hotell- och konferensanläggning. Om- och nybyggnation beräknas stå klart våren 2020.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se