Geoenergi möjliggör LEED-certifiering av Areims fastigheter i Kista

Publicerad: 29 Okt 2014
I Stockholmstadsdelen Kista ökar geoenergi stort med Areim i täten, som väljer att försörja ytterligare två av sina fastigheter med grön värme och kyla. Genom att värma och kyla kontor med geoenergi minskar energibelastningen med upp till 70 % och möjliggör ytterligare miljöcertifiering.

Sedan tidigare i år är Areims fastighet Kista One certifierad enligt LEED, nivå Guld.  Av de energibesparingsåtgärder som gjorts i fastigheten är bytet till geoenergi ett av de större bidragen till att nå en så hög certifieringsnivå.

Nu har Areim beslutat att ytterligare två av bolagets fastigheter i Kista ska värmas och kylas av grön geoenergi. För värme- och kylaleveranserna står energibolaget Eco2 Energy som med denna affär totalt driver fyra stycken geoenergianläggningar i Kista.

- Kista är ett högprioriterat område för oss där förutsättningarna för geoenergi är goda. Fastighetsbolag som Areim visar vägen framåt vad gäller gröna alternativ till fjärrvärme som bidrar till att utveckla fastighetsbeståndet, säger Jonas Häggqvist, VD, Eco2 Energy

I dag sitter telekombolaget Ericsson och hemelektronik-jätten Samsung i fastigheterna som tillsammans kommer minska sin energibelastning med upp till 70 %.

- Med erfarenhet från Kista One känner vi oss trygga med affärsmodellen där anläggningen ägs och drivs av ett energibolag. Genom att förse ytterligare två av våra fastigheter med geoenergi spar vi pengar samt möjliggör för LEED-certifiering, säger Per Sallmén, ansvarig för Areims fastigheter i Kista.

Arbetet med anläggningarna genomförs i samarbete med ledande totalentreprenören SEEC och kommer att påbörjas under hösten och stå färdiga under början av 2015 för att leverera miljövänlig värme och kyla.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se