Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Gea säljer kompressortillverkaren Bock

Publicerad: 23 Sep 2020
Som en del i arbetet med att fokusera på sina strategiska kärnmarknader, livsmedels- och läkemedelsindustrier, säljer Gea nu kompressortillverkaren Bock till Nord Holding. Bock har varit en del av Geas Refrigeration Technologies Group.

Parterna har valt att inte lämna ut några finansiella detaljer om avtalet, som kräver godkännande av berörda myndigheter. Affären beräknas slutföras tidigt 2021

- Vi är glada över att ha hittat en ny ägare till Bock i form av Nord Holding. Det är vår starka övertygelse att Nord Holding kommer kunna utveckla Bocks affärspotential som en tillverkare av kommersiella kompressorer för främst stationära och transport-relaterade kylapplikationer på bästa möjliga sätt. Inom Geas kylteknikdivision kommer vi framöver att fokusera på våra industriella kompressorer. Vår portfölj här omfattar bland annat skräddarsydda lösningar för att ha hand om överskottsvärme, vilket möjliggör för våra kunder att driva sina produktionsanläggningar på ett ännu mer hållbart sätt samt till och med bli koldioxidneutrala, kommenterar Stefan Klebert, CEO för GEA Group Aktiengesellschaft.

Bock beskrivs ha en stark position på marknaden och vara väl positionerade med sina produkter och kommersiella framgångar. Sedan man blev en del av Gea Group uppges affärerna ha utvecklats mycket positivt. Bock beskrivs vidare vara en ledande tillverkare av öppna och semihermetiska kolvkompressorer i de mindre och mellanstora kapacitetsområdena. Företaget har cirka 340 anställda över hela världen och omsatte cirka 90 miljoner euro under 2019. Två tredjedelar av de anställda arbetar vid Gea Bocks huvudkontor i Frickenhausen, Tyskland. Man har dessutom kontor och fabriker på ytterligare tre platser, i Tjeckien, Indien samt Kina.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se