Free Energy Sverige vann Stora Inneklimatpriset

Publicerad: 12 Apr 2016
Free Energy Sverige AB vann den femtonde upplagan av Stora Inneklimatpriset som delades ut på Nordbygg i Stockholm. Prisutdelare var Peter Fransson, avdelningschef på Boverket. Priset togs emot av företagets svenske vd Lars Andrén.

Företaget tilldelas priset för sin värmepumpslösning Hybrid Solar System (HYSS) med motiveringen: 

"Till vinnare av 2015 års Stora Inneklimatpris har juryn utsett Free Energy Sverige AB för Hybrid Solar System. 
Hybrid Solar System utnyttjar värmepumpens fördelar att ta tillvara förnybar energi på ett nytt effektivare sätt. Genom att kombinera geoenergins möjlighet att säsongslagra solenergi med termiska solfångares möjlighet till momentant effekttillskott uppnår man en mycket låg energiförbrukning. En genomtänkt prefabricering gör produkten platsbesparande och enkel att installera. Ett modernt styr och övervakningssystem, som även ger konsumenten möjlighet till hjälp med injustering och problemlösning på distans, borgar för att utlovade prestanda kan innehållas. Systemet har goda förutsättningar att bidra till ett komfortabelt inomhusklimat."

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader. Priset tilldelas företag eller organisation inom inneklimat, energi och vvs, som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta.

Produkten/tjänsten/metodiken skall vara innovativ, bidra till bra inomhusklimat och långsiktigt begränsad resursanvändning. I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB. Förutom vinnaren var också HSB Riksförbund, Regeringen och Swegon AB nominerade till priset bland ett 40-tal förslag. 

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se